Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posibnik_testi.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
377.34 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Національна юридична академія України імені Ярослава мудрого

Т Е С Т И

З навчальної дисципліни

Екологічне право України

Харків

2008

ТЕСТИ з навчальної дисципліни „Екологічне право України” / Уклад.: С.В. Размєтаєв, Т.В. Лісова, О.В. Конишева, Т.В. Григор’єва – Харків: Нац. юрид. акад. України, 2008.- с.

У к л а д а ч і: С.В. Размєтаєв

Т.В. Лісова

О.В. Конишева

Т.В. Григор’єва

Відповідальний за випуск М.В. Шульга

Рекомендовано до видання редакційно-видавничою радою академії

(протокол № від 2008 р.)

ВСТУП

Навчальний курс екологічного права України включає до себе поняття про предмет, метод і систему екологічного права, його принципи, джерела, об’єкти та суб’єкти, правові основи екологічного управління, екологічні права та обов’язки громадян, право власності на природні ресурси, загальні положення права природокористування, правове забезпечення екологічної безпеки, економічного механізму природокористування та охорони навколишнього природного середовища, формування і функціонування екологічної мережі, правове регулювання використання та охорони земель, вод, надр, рослинного та тваринного світу, атмосферного повітря, поводження з відходами, правовий режим надзвичайних екологічних ситуацій, а також засвоєння таких підгалузей права, як: водне, гірниче, лісове, фауністичне, атмосферне.

У процесі вивчення курсу студенти мають засвоїти основні категорії екологічного права, зміст екологічних правовідносин, навчитися тлумачити конкретний зміст норм екологічного права та правильно їх застосовувати при вирішенні конкретних справ.

У результаті вивчення навчальної дисципліни “Екологічне право України” студенти повинні:

знати систему екологічного законодавства; особливості права власності на природні ресурси; специфіку правового регулювання використання окремих природних ресурсів і об’єктів; правовий режим особливо охоронюваних природних об’єктів.

уміти правильно тлумачити та застосовувати норми екологічного права, використовувати дані науки екологічного права для вирішення професійних завдань, здійснювати юридичний аналіз обставин для кваліфікації екологічних відносин; при виконанні професійних завдань визначати правовий статус органів у сфері екологічного управління та правові наслідки рішень, які вони приймають; застосовувати передбачені законодавством механізми правового регулювання використання, охорони та відтворення природних ресурсів.

Оцінювання знань студентів здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю (ПМК). Загальним об’єктом оцінювання знань студентів при ПМК є відповідні частини навчальної програми курсу екологічного права України (змістовні модулі), засвоєння яких перевіряється під час ПМК.

Завданням ПМК є перевірка розуміння та засвоєння навчального матеріалу відповідного змістовного модулю, здатності осмислити зміст теми чи розділу навчальної програми, умінь застосовувати отриманні знання при вирішенні професійних завдань.

Об’єктом ПМК є рівень знань та умінь.

Модульний контроль здійснюється у формі виконання модульних тестових завдань за темами, які передбачені робочою навчальною програмою.

У навчальному виданні містяться тести з відповідних тем навчальної дисципліни „Екологічне право України”. Модульна контрольна робота включає до себе 14 питань з відповідних тем змістовного модулю. Кожне питання містіть одну правильну відповідь і оцінюється в 0,5 бала. Оцінка за всю модульну контрольну роботу (тест) – від 0 до 7 балів.

Якщо у питанні одна правильна, але неповна відповідь, за наявності правильної повної відповіді, неповна вважається неправильною.

Перелік питань тесту, порядок їх складання визначаються викладачем, який веде практичні заняття. Виконання контрольних тестових завдань здійснюється під час останнього практичного заняття відповідного змістовного модулю.

У разі невиконання модульних контрольних робот з об’єктивних причин студенти мають право за дозволом деканату виконати контрольну роботу до наступного ПМК. Час та порядок складання визначається деканатом разом з кафедрою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]