Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MU_organizatsiya_kursovoy.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
946.69 Кб
Скачать

1 Визначення кількості змін роботи із будівництва штучних споруд

Будівництву штучних споруд передують підготовчі роботи: відновлення і закріплення траси, очищення смуги відведення від лісу, пнів і чагарнику, улаштування тимчасових під'їзних шляхів і ряд інших робіт.

Крупні і середні мости, а також крупні багатоочкові труби є зосередженими об'єктами. Їх зводять протягом всього будівельного періоду, але за умови закінчення робіт до моменту підходу до них приватного потоку з виконання лінійних робіт.

Малі мости із збірних залізобетонних конструкцій, а також колової, овоїдальної і прямокутної форми отвору залізобетонні труби, що є фактично теж зосередженими об'єктами, але вимагають порівняльно невеликої кількості часу для їх зведення, будують в потоці, випереджаючи виконання лінійних земляних робіт.

Знаючи напрям руху комплексного потоку з виконання лінійних робіт, прагнуть завчасно побудувати в осінньо-зимовий період декілька перших в потоці труб, що дає можливість раннього початку виконання лінійних земляних робіт. Тому є можливість монтажу малих штучних споруд в ув'язці з виконанням лінійних земляних робіт будівництва ділянки автомобільної дороги потоковим методом.

Кількість змін роботи загону із будівництва штучних споруд визначається з табл. Б.1 додатку Б згідно із завданням. Одержані дані о кількості змін роботи загону з будівництва залізобетонних труб різних типів і розмірів заносять у відомість штучних споруд (табл. 1.1).

Таблиця 1.1 – Відомість штучних споруд на ділянці дороги

№ п/п

км (ПК)

Найменування штучної споруди

Розміри, м

Кількість змін роботи загону

отвір

довжина

на монтаж 1 м труби

на монтаж труби

на монтаж двох оголовків

на зміцнення русла труби

Всього

ВСЬОГО

змін роботи по будівництву водопропускних труб -

змін роботи по будівництву малих мостів -

Примітка: всі труби з отвором круглого перетину, залізобетонні, з конічними крайніми ланками, з фундаментами 1 типу.

2 Визначення середньої швидкості потоку із будівництва автомобільної дороги

2.1 Загальні зведення про методи організації робіт щодо будівництва, ремонту й утримання доріг потоковим методом

Найбільш раціональною (продуктивною) організацією дорожньо-будівельного виробництва є будівництво потоковим методом.

Потоковим називають такий метод організації, при якому роботи ви­конують спеціалізовані машино-дорожній загін (МДЗ) з однаковим темпом у суворій технологічній послідовності, у результаті чого за рівні проміжки часу зводяться ділянки доріг рівної довжини.

При потоковому методі організації робіт розрізняють:

  • приватний потік – виконують якийсь елемент дорожнього одягу, наприклад додатковий шар основи або покриття;

  • спеціалізований потік – сукупність приватних потоків, об'єднаних із метою створення земляної полотнини, дорожнього одягу і т.п;

  • захватка – ділянка дороги, на якому спеціалізована ланка машин, робітників і автомобілів виконує даний робочий процес або робочу операцію або їх технологічно нероздільний комплекс;

  • змінна захватка – ділянка дороги, на якій ланка машин, робітників і автомобілів виконує одну або декілька технологічно зв'язаних робочих опе­рацій і процесів.

Основин характеристика при потоковому методі – середня швидкість потоку, для визначення якої необхідно визначити загальний обсяг будівельно-монтажних робіт, а також тривалість їх виконання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]