Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOSSSSSSSSSSSS.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
419.84 Кб
Скачать

Форми контролю:

• колективний (адміністрація, керівники кафедр, досвідчені вчителя, учні, батьки).• взаємоконтроль• самоконтроль• адміністративний плановий контроль (директор його заступники тощо).• адміністративний регульований (позаплановий) контроль.

Методи контролю:

  • ССпостереження; перевірка документації; опитування( зріст знань);тестування

Білет №4.

10. Типи уроків з фізичної культури. Ознаки уроку

Урок - форма організації навчання, за якої заняття проводить учитель з групою учнів постійного складу, одного вікуй рівня підготовки впродовж певного часу й відповідно до розкладу.

Ознаки уроку: - є завершеною та обмеженою в часі частиною навчального процесу, під час якого розв'язуються певні навчально-виховні завдання;- кожен урок включається в розклад і регламентується в часі та за обсягом навчального матеріалу;- на відміну від інших форм організації навчання є постійною формою, що забезпечує систематичне засвоєння учнями знань, умінь і навичок;

За характером змісту уроки поділяються на предметні і комплексні.

Предметні уроки характеризуються тим, що у змісті основної частини передбачається навчальний матеріал з одного розділу програми (спортивні ігри, легка атлетика т. ін.). Такі уроки проводяться переважно з учнями старших класів і методика їх проведення наближається до методики тренувальних занять з відповідного виду спорту.

Комплексні уроки, навпаки, включають в себе матеріал з різних розділів шкільної програми. вимоги:

- чітке визначення стержневого матеріалу на урок і наступну серію уроків; - сумісний добір допоміжних вправ з метою повторення, закріплення і вдосконалення вивченого матеріалу; - раціональне використання підвідних вправ, що сприяють випереджаючому розвитку фізичних якостей; - ефективне розміщення допоміжного матеріалу в кожній частині уроку;

Як предметні, так і комплексні уроки, в залежності від постановки завдань, поділяються на навчальні, тренувальні, контрольні і змішані (комплексні).

На навчальних уроках вивчення техніки фізичних вправ здійснюється упродовж перших двох етапів процесу навчання — початкового і поглибленого розучування.

На етапі початкового розучування створюється: 1) загальне уявлення про вправу, дається установка на оволодіння нею; На етапі поглибленого розучування учитель дбає про те, щоб: 1) поглибити розуміння учнями закономірностей рухової дії, що вивчається; Тренувальні уроки проводяться переважно з метою закріплення і вдосконалення фізичних вправ, розвитку фізичних якостей. На тренувальних уроках учні закріплюють навичку володіння технікою дії відповідно до досягнутого ступеня розвитку індивідуальних здібностей. Уроки такого типу проходять, як правило, у вигляді спортивних змагань із забезпеченням суворого порядку, дотриманням правил змагань, чіткої фіксації результатів.

Уроки змішаного типу проводяться частіше, ніж інших типів. В абсолютній більшості занять присутні елементи навчання, тренування і контролю.

11. Завдання і зміст фізичного виховання.

Фізичне виховання має своєю метою зміцнення здоров'я і загартовування організму молодої людини, сприяння фізичному розвитку та підвищенню працездатності. Конкретно фізичне виховання спрямоване на формування, вдосконалення рухових якостей (швидкості, сили, витривалості, гнучкості, спритності), стійкого інтересу до систематичних занять фізичними вправами, прищеплення гігієнічних навичок.

Шкільна програма з фізичного виховання визначає його зміст:— теоретичні відомості із загальної гігієни та гігієни фізичних вправ, необхідні для самостійних занять фізичними вправами;— гімнастичні вправи, що сприяють загальному фізичному розвитку учнів;— легка атлетика;— рухливі ігри, розраховані на розвиток в учнів кмітливості, спритності, швидкості дій, виховання колективізму, дисциплінованості;— спортивні ігри;— лижна підготовка;— кросова і ковзанярська підготовка;— плавання.

У фізичному вихованні використовують фізичні, природні та гігієнічні чинники.

До фізичних відносять спеціально організовані й свідомо виконувані рухові дії (гімнастику, ігри, туризм). Природні чинники — це сонце, повітря, вода, що посилюють оздоровчий вплив фізичних вправ на учнів.До гігієнічних чинників належать гігієнічне забезпечення фізкультурних занять, раціональний режим навчальної праці, відпочинку, харчування, сну та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]