Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOSSSSSSSSSSSS.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
419.84 Кб
Скачать

33.Підготовка вчителя до уроку фізичної культури

Підготовка вчителя до уроку складається з двох органічно пов’язаних між собою етапів: планування системи уроків з теми і конкретизації цього планування стосовно кожного уроку, осмислення і складання планів окремих уроків.

Тематичне планування призначене для визначення оптимальних шляхів реалізації освітньої, розвиваючої і виховної функцій навчально-виховного процесу в системі уроків і позаурочних занять з даної теми або розділу навчальної програми.

Темат. планування розпочинається з ретельного вивчення вчителем навчальної програми з предмету, освітніх стандартів..

Основою тематичного планування слугує дидактична структура уроку, компоненти якої містять елементи знань і способів дій, типи самостійних робіт, тобто зміст і способи навчання.

Розпочинаючи планування системи уроків з чергової теми, вчитель повинен чітко уявити якими опорними знаннями, уміннями і навичками уже володіють учні, які види наступних зв’язків можуть на їх основі актуалізуватися.

Поурочне планування. Безпосередня підготовка вчителя до уроку-це планування уроку, конкретизація тематичного планування, стосовно кожного окремо взятого уроку, осмислення та складання плану і конспекту уроку після того як визначено основний зміст і спрямованість уроку. Складається він на основі тематичного плану, змісту програми, знання вчителем учнів, і рівня їх підготовки.

Мета уроку визначається на основі змісту матеріалу, матеріальної бази школи і характеру такої діяльності учня з навчальним матеріалом, яку можна організувати в даній навчальній ситуації.

Підготовка вчителя до уроку охоплює ретельний аналіз навчального матеріалу, також можливі запитання, відповіді і судження самих учнів. Після ретельного аналізу, учитель здійснює запис плану-конспекту уроку. В плані уроку уточнюється його структура, визначається орієнтовна міра часу на різні види роботи, передбачаються заходи перевірки успішності навчання школярів, конкретизуються їх прізвища, кого планується опитати, перевірити тощо.

34.Дитячі обьєднання на сучасному етапі

світоглядний плюралізм, багатопартійність в суспільно-політичному житті відкривають простір для створення та організації роботи різноманітних дитячих громадських організацій, об’єднань і рухів. Наприкінці 20 ст. в Україні значно активізувався процес створення дитячих та юнацьких організацій, відновили свою діяльність раніше заборонені.

Дитячі громадські організації-об’єднання громадян віком 6-14 (молодіжні 14-28) років, метою яких є діяльність, спрямована на реалізацію та захист прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів.

СПОУ (спілка піонерських організацій України). Утворена наприкінці 90х років.. вважає себе правонаступницею піонерської організації ім. Леніна і добровільним, самодіяльним об’єднанням дітей та підлітків. Керується у своїй діяльності принципами: єдність слова і діла; честі й совісті; дружби і товариськості; турботи і милосердя. Напрями: екологічне виховання, виховання поваги до сім’ї , вивчення народної творчості, спортивно-туристичний напрям і т.д.)

ПЛАСТ-національна скаутська організація України. Перші пластові гуртки в Україні засновані в Галичині Петром Франко. Пласт є скаутською організацією. Скаут-це розвідник. Скаутинг має за мету виховувати добрих громадян та щасливих людей, навчити їх жити у демократичному суспільстві. ПЛАСТ – це школа особистісного зростання. ПЛАСТ – це можливість навчитися, мати хороших друзів, гартуватися фізично та набувати професійні навички.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]