Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOSSSSSSSSSSSS.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
419.84 Кб
Скачать

Білет№3.

7.Фронтальні, групові, колективні та індивідуальні форми орг.. навч. ді-ті на уроках фізкультури.

На заняттях фізичною культурою застосовують такі способи виконання вправ: фронтальний - одночасне виконання вправ усіма учнями. Його використовують під час навчання шикувань і перешикувань, загальнорозвивальних вправ та ін.; потоковий - учні виконують вправу один за одним по черзі, тобто потоком. Потоків може бути кілька; змінний - учнів ділять на зміни, які по черзі виконують вправи. Використовують при виконанні лазіння, метань на відстань, акробатичних вправ, бігу на швидкість; груповий - передбачає поділ учнів на класи, групи, кожна з яких виконує окрему вправу. індивідуальний - застосовують при виконанні учнями вправ на оцінку; коловий - невеликі групи учнів виконують певну кількість різних вправ, послідовно переходячи по колу від одного спеціально підготовленого місця для виконання певної вправи до іншого.

8. Розумове виховання.

Розумове виховання – цілеспрямована діяльність педагогів з розвитку розумових сил і мислення учнів, прищеплення їм культури розумової праці.

Метазабезпечення засвоєння учнями основ наук, розвитку їх пізнавальних здібностей, формуванні на цій основі наукового світогляду.

Мислення – процес опосередкованого й узагальненого пізнання предметів і явищ об’єктивної дійсності в їх істотних властивостях, зв’язках і відносинах.

Види мислення:

° діалектичне – вміння бачити в явищі суперечності, тенденції розвитку, зародження нових.° логічне – встановлення узагальнених зв’язків між новими знаннями і раніше засвоєним матеріалом, приведення їх у певну систему.

° абстрактне – абстрагування від неістотних, другорядних ознак.° узагальнююче – знаходження загальних принципів і способів дій, що поширюються на певну кількість явищ.° категоріальне – вміння об’єднувати поняття в класи і групи на підставі певних істотних ознак подібності.° теоретичне° індуктивне – рух думки від окремого до загального, від фактів до узагальнень, висновків.° дедуктивне – рух думки від загального до окремого° алгоритмічне – неухильне дотримання інструкції° технічне° репродуктивне° продуктивне ° системне – здатність виявляти зв’язки між науками.

9.Види,форми,задачі та методи внутришкільного контролю.

Внутрішкільний контроль – систематична, цілеспрямована перевірка роботи вчителя адміністрацією школи.

Мета – забезпечення оптимальної відповідності діяльності школи державним стандартам.

Види контролю:

  1. Класно – узагальнюючий – виявлення рівня знань і вихованості учнів класу, якості та методів викладання, якості роботи класного керівника тощо. фронтальний

  2. – вивчення стану викладання окремих предметів, роботи класних керівників у всіх або окремих класах. тематичний

  3. Т – перевірка роботи всього колективу над певною проблемою, рівня знань і вмінь учнів з окремої теми або предмета тощо. персональний

  4. – перевірка продуктивності викладацької ді-ті, методичного рівня роботи вчителя загалом або окремого її аспекта. оглядовий

  5. – перевірка стану шкільної документації, трудової дисципліни, навчального обладнання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]