Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_vp2.docx
Скачиваний:
329
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
176.35 Кб
Скачать

22. Основні знаки спеціального маркування

1 Крихке. Обережно

2 Берегти від сонячних променів

3 Берегти від вологи

4 Берегти від випромінювання

5 Обмеження температури

6 Швидкопсувний вантаж

7 Герметична упаковка

8 гаками не брати

9 Місце упаковки

10 Тут підіймати забороняється

11 Верх

12 Центр тяжкості

13 Тропічна упаковка

14 Штабелювати забороняється

15 Піднімати безпосередньо за вантаж

16 Відкривати тут

17 Захищати від радіоактивних джерел

18 Не котити

19 Штабелювання обмежено

20 Зажимати тут

21 Не затискати

22 Межа по кількості шарів в штабелі

23 Вилкові навантажувачі не використовувати

23. Способи й місце нанесення маркування

При перевез однорідних ван-жів за адресою одного ВО допускається нанесення маркування не менше ніж на 4-х місцях. Замарковані місця укладаються у фургонах-біля дверей маркув назовні; на відкритому РС-у верхньому ярусі по 2 місця біля кожного поздовжнього борта кузова.

Наносити маркування можна фарбуванням по шаблону, штампуванням, клеймуванням чи спеціальними маркувальними машинами.

Маркування виконується світлостійкою та незмивною водою фарбою, яка добре тримається на будь-якій поверхні (не стирається і не відшаровується).

Ярлики з паперу та картону прикріплюють до тари клеями (декстриновим, казеїновим, силікатним тощо), із тканини - пришивають, із фанери, металу, пластмаси - прикріплюють болтами, шурупами, цвяхами. Прибивати ярлики до фанерних, картонних і паперових ящиків не дозволяється.

Дозволяється прикріплювати ярлики до вантажів дротом, якщо інший спосіб кріплення неможливий.

24. Маркування контейнерів і місце нанесення його Згідно з ISO усі контейнери повинні мати маркування: основне і додаткове.

Основне маркування скл. З 17 знаків(6літер,11 цифр)

1-код власника контейнера(4літери)

2- сирійний номер контейнера (6цифр)

3-контрольне число

4-код країни(2 літери)

5-код розміру контейнера(2цифри)

6-код типу контейнера (2цифри)

7-додаткові позначення макс. маси брутто та маси тари

Додаткове маркування - передбачає експлуатаційні і додаткові знаки та написи:(знак позначення контейнера з кришкою, що відкривається, знак попередження про небезпеку ураження ел. струму, табличка про допуск контейнера до експлуатації за умов безпеки)Порядок нанесення маркірування передбачає, що товарні місця маркіруються з двох або трьох боків. В першому випадку - це два непротилежні боки, в другому - також два непротилежні боки і верх пакування. Вибраний спосіб фіксується в контракті. В контракті також вказуються мови, якими наноситься маркірування. Вантажі, що імпортуються в Україну, повинні мати маркірування українською мовою. Відносно розмірів надписів та їх нанесення маркірування повинно відповідати вимогам митниці. Надписи на упакуванні повинні добре розпізнаватися, бути чіткими, нанесеними за трафаретом контрастною незмивною або водостійкою фарбою, дублюватись на різних видних місцях вантажу, зручних для прочитання, бути однозначними, відповідати змісту товару або вантажу. Одночасно можуть бути використані малюнки, графічні позначки та символи, які відповідають міжнародним стандартам, зазначення місць стропування та напрямку тросів і як обов'язковий атрибут — торгова марка або емблема фірми.

У зв'язку з маркіруванням у контракті може бути обумовлено, що продавець відповідає за додаткові транспортні і складські витрати, за пошкодження вантажу, які виникли внаслідок його відправлення не за адресою, через неповноцінне або неправильне маркірування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]