Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_vp2.docx
Скачиваний:
329
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
176.35 Кб
Скачать

50. Сучасні пломбувальні засоби

Сучасні пломбу вальні засоби. Поділ:1 гр. індикаторні. Які виконують ф-цію індикації доступу до опломбованого об*єкта.2гр. силові. Які окрім ф-ції індикації служать замком

Основні види сучасних пломбувальних засобів та індикації:

силові номерні пломби, що виконують функцію контрольної пломби та замка одночасно

пластикові та номерні індикаторні пломби, що викон. лише ф-ю контролю доступу

індикатори обережного поводження з продукцією, що фіксують факт перевертання, удару, чи падіння вантажу

номерні пломби, що самі клеяться – захисний скотч та наклейки для тари, пакет тощо, що виконують ф-.ю контролю доступу.

Індикатори дотримання температурного режиму під час транспортування та зберігання.

Індикаторні браслети

Додаткові пристрої (ультрафіолетові маркери, лампи)

51. Заходи підвищення рівня збереження вантажів

Пошкодження і псування вантажів відбувається в процесі операцій пов*язаних з доставкою вантажів, а саме: при вантажних, складських роботах, транспортуванні, прийманні, здаванні, зберіганні, тощо.

Забезпечення збереження вантажів є комплексною проблемою. Фактори, які впливають на збереження вантажів за класифікацією под. на 3групи:

група А – агресивні

група В – протидіючі

група С – захисно-профілактичні

Група А:

  • внутрішні(вплив вмісту тари, проникність речовини(хім. Активність, біохім. Активність), термічна нестійкість вмісту)

  • зовнішні(фактори навколишнього середовища(вологість, температура, запиленість, вітер, сонячна радіація, атмосферні опади), фактори тари і упаковки(вологість, зараженість тари, переміщення товару у середині тари), фактори умов перевезення та зберігання(відправлення, статистичне і динамічне навантаження, коливання ТЗ,агресивність навколишніх вантажів)

Група В

  • Захисний комплекс відправника(захисні дії тари, захисні дії консервації)

  • Власні захисні властивості вантажів

Група С

* Комплекс профілактичних заходів (очищення вантажного приміщення, дезінфекція, додаткові пристрої, обшивка і вистилання вантажних приміщень)

* Комплекс заходів активного захисту( кріплення вантажів, кондиціонування, вентиляція, рефрижирування, підігрів вантажів, амортизація кузова, щільність укладання вантажів)

Для забезпечення збереження вантажів потрібно ств.умови, щоб: В+С>А

52. Поняття про природні втрати вантажів, причини виникнення і норми природних втрат вантажів.

Під час зберігання та транспортування деяких вантажів, внаслідок їхніх фіз..-хім. Та біол.. в-стей може відбутися зміна маси чи об*єму чи цілісності вантажу.Такі втрати вантажу в умовах нормального технологічного зберігання і транспортування і наз. природним.Норми природних втрат встановлюються відомствами і відповідають таким максимальним розміром природних втрат, за які не несе відповідальність перевізник.Але списання втрат повинно чітко контролюватися і здійснюватись згідно з фактичними втратами підтвердженими відповідними документами.Причини виникнення природних втрат вантажів: (усушка, вивітрювання, розтрушування, розпилювання, витікання, биття скляної тари тощо)У разі перевезення поштучних вантажів та фасованих товарів за кількістю, норми природних втрат не використовуються. Пошкодження тари та різниця між фактичною масою тари та масою згідно з маркуванням в норму втрат не включається.Норми природних втрат при автомобільних перевезеннях вантажів встановлюються у %від початкової маси(чи об*єму)вантажу.Норми природних втрат визначають згідно з порами року:теплою(з 1квітня-31жовтня), та холодною(1листопада-31березня).Для перевізників важливо мати табл.. норми природних втрат вантажів, які вони перевозять.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]