Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora voenka.docx
Скачиваний:
357
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.83 Кб
Скачать

28

1.Загальні положення нас(настанова автомобільної служби).

Автомобільна служба ЗСУ – це система органів управління і військових частин, які призначені для автотехнічного забезпечення військ.

Автотехнічне забезпечення - це комплекс організаційно-технічних заходів, які проводяться автомобільною службою і військами по забезпеченню і підтримці постійної бойової готовності автомоб. техніки і високої мобільності військ.

Автотехн. забезпечення полягає у:

-Організації технічно правильного використання автомобільної техніки;-Технічного обслуговування -Збереження автомобільної техніки-В проведенні своєчасного ремонту і евакуації пошкоджених машин з метою швидкого повернення їх у стрій.

2.Основні задачі автомобільної служби в мирний та військовий час.

1.Вивчення характеру бойових дій, району бойових дій як своїми військами, так і військами інших збройних сил.2.Розробка, перевірка і введення у війська сучасних засобів для проведення ремонту і обслуговування техніки.3.Управління і підготовка роботи автомобільної служби.4.Розробка заходів по мобілізаційній підготовці служб.5.Організація авто технічного забезпечення військ.

3.Бойова готовність автомобільної техніки.

Бойова готовність машин визначається їх справністю, надійністю, наявністю підготовленого екіпажу (водія), укомплектованістю відповідними запасними частинами, інструментом, приладами, світломаскувальними засобами (відповідно табелю), заправкою паливом, мастильними та іншими експлуатаційними матеріалами, необхідними для виконання майбутньої задачі.

Бойова готовність машин досягається:

– суворим дотриманням вимог і правил їх експлуатації, встановлених нормативно – технічної документацією;– своєчасним і якісним ремонтом машин, які вийшли з ладу або були пошкоджені;– своєчасним та повним забезпеченням військ автомобільним майном і раціональним його використанням;– створення і підтримання у працездатному стані парків і їх елементів, які забезпечуються виконання всіх технічних вимог по підготовці до використання, технічному обслуговуванню, зберіганню та ремонту машин; підтриманням рухомих засобів ремонту й технічного обслуговування в постійній готовності до виконання поставлених задач;

– високим рівнем технічної підготовки водіїв і інших спеціалістів автомобільної служби.

1.Загальні положення. Розподіл автомобільної техніки в мирний час.

В мирний час автомобільна техніка розподіляється на групи експлуатації: бойову, стройову, транспортну та учбову.

До групи бойових належать машини із установленим на них озброєнням, апаратурою радіолокації, управління та зв`язку з іншою бойовою технікою; машини, які входять до складу комплексів озброєння, а також призначені для буксирування артилерійських систем та причепів з апаратурою управління вогнем артилерії, пуском ракет та ін.

До групи стройових належать машини призначені для перевезення особового складу, озброєння, боєприпасів, військово-технічного майна, інших матеріальних засобів, для буксирування та обслуговування літальних апаратів, евакуації озброєння і техніки; а також машини зі штатним обладнанням і технікою інженерних та інших частин та підрозділів спецвійськ і підрозділів військ технічного забезпечення.

До групи транспортних відносяться машини, призначені для побутово-господарського, культурно – побутового, медичного та іншого обслуговування військової частини.

До групи учбових відносяться машини, призначені для навчання особового складу практичному водінню та застосуваннюспецобладнання, змонтованого на машинах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]