Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora voenka.docx
Скачиваний:
366
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.83 Кб
Скачать

6.Призначення та обладнання ктп.

В першу чергу обладнуються майданчики для стоянки машин і КТП.

КТП організується у випадках компактного розташування частини і розчіщується біля основного виїзду із парку. При роззосередженому розташуванні військової частини контроль технічного стану машин організується командирами підрозділів.КТП обладнується в наметі або землянці. Біля КТП відриваються щілини для укриття особового складу. Для контролю технічного стану машин використовується той же інструмент, що і на стаціонарному КТП.Контрольно-технічний пункт (КТП) призначений для контролю за виходом машин із парку і поверненням їх в парк, перевірки їх технічного стану і правильності оформлення шляхових документів, за допуском особового складу в парк. КТП організується в кожній військовій частині, яка має 15 і більше машин. При спільному розташуванні частин в одному військовому містечку можуть організовуватись також гарнізонні КТП.КТП включає будівлю, майданчик для перевірки технічного стану машин, в¢їздні і виїзні ворота.Будівля КТП повинна розміщуватись між воротами для в"їзду і виїзду машин або біля них з одного боку.Приміщення КТП повинно бути обладнано електричним освітленням (основним і черговим), опаленням, телефонним зв"язком і іншими засобами сигналізації і керування.

В будівлі КТП, як правило, обладнуються кімнати для чергового парку, начальника КТП, відпочинку осіб добового наряду і водіїв чергових машин, а також клас безпеки руху і інструктажу водіїв і старших машин.

7.Загальні положення про організацію та обладнання польових парків.

Польові парки створюються у разі тимчасового розташування військової частини (підрозділу) в польових умовах для кожної роти (батальйону).

Облаштування та обладнання парків мають забезпечувати швидкий і зручний вихід машин. Територія парку розмежовується на ділянки, які закріплюються за підрозділами. Межі ділянок позначаються покажчиками. Територія постійного парку обгороджується, озеленюється, освітлюється та оснащується технічними засобами охорони, обладнанням, які забезпечують додержання норм і правил охорони довкілля. Усі будівлі парку, ворота будівель і ворота парку нумеруються.За додержання внутрішнього порядку в парку, правильне утримання та зберігання озброєння, бойової та іншої техніки, спеціальних споруд, складів, за підтримання чистоти й виконання протипожежних і природоохоронних заходів відповідає заступник командира частини з озброєння, а там, де його за штатом не передбачено, - особа, призначена наказом командира військової частини.Технічне обслуговування озброєння і техніки здійснюється після кожного повернення з рейсів, а також після встановленого нормативами пробігу (роботи) та зберігання. Крім того, здійснюється сезонне обслуговування озброєння й техніки. Озброєння, бойова та інша техніка, що пройшли обслуговування, ставляться на стоянку.

8.Елементи польового парка.

Польові парки включають ділянки, що відводяться для розміщення ОВТ підрозділів, рухомих засобів технічного обслуговування, площадок для розгортання пунктів заправлення ПММ, обслуговування і ремонту ОВТ, розміщення складів АБТМ, КТП.

Парк включає в себе такі елементи: Площадка для перевірки технічного стану машин;Контрольно-технічний пункт і клас по безпеці руху та інструктажу водіїв і старших машин;Стоянк ачергових машин;Площадка стоянки машин, які чекають ТО;Пункт заправки;Пункт чистки і мийки;Площадка щоденного ТО;Стоянка машин, які чекають ремонту;Пункт ТО і ремонту;Склад автомеханічного майна;Стаціонарна водомаслогрійка;Стоянка машин в неопалюваному сховищі;Стоянка машин під навісом;Стоянка машин на відкритій площадці;Місце для куріння;Запасний виїзд колісних машин;Виїзд гусеничних машин;Караульне приміщення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]