Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora voenka.docx
Скачиваний:
364
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.83 Кб
Скачать

4.Огляди машин посадовими особами, перелік заходів, які підлягають перевірці.

Під час огляду перевіряються :

- наявність машин (відповідність обліковим даним);

- справність машин (заправлення, комплектність, надійність кріплень, правильність регулювань і робота агрегатів, механізмів та приладів), зовнішній огляд машин;

- укомплектованість машин майном за встановленими нормами;

- технічний стан машин, які утримуються на зберіганні;

- стан (заповнення) паспорта (формуляра) машини, витрата моторесурсів.

Для проведення оглядів командирами військових частин залучаються фахівці автомобільної служби. Під час цього перевіряється також стан парків і рухомих засобів технічного обслуговування та ремонту машин.

5.Оформлення результатів огляду техніки посадовими особами, складання акту технічного стану.

За результатами огляду оцінюється технічний стан і збереження машин, їх готовність до використання, встановлюються терміни усунення недоліків.

Результати огляду записуються в Книгу (перевірки) машин підрозділу, яка постійно зберігається у командира або техніка підрозділу. Командир військової частини результати огляду оголошує в наказі.

Для визначення технічного стану машин, що відпрацювали міжремонтний ресурс або термін служби, наказом командира військової частини щорічно призначається постійна комісія.

За результатами огляду машини комісія складає Акт технічного стану, який затверджується командиром військової частини і є підставою для оформлення документів на її ремонт (списання) або для продовження експлуатації на встановлений комісією термін.

Контроль за використанням машин, а також дотриманням правил їх експлуатації згідно з нормативно-правовимм актами здійснюється посадовими особами автомобільної служби, внутрішніми перевірочними комісіями військової частини, військовою інспекцією безпеки дорожнього руху та під час інспектування і перевірок (ревізій) військ (сил).

ТЕМА 7

1.Загальні положення по устрою, плануванню та обладнанню парків.

Парком називається територія, яка обладнана для зберігання, обслуговування, ремонту і підготовки до бойового застосування озброєння, бойової та іншої техніки.

В залежності від умов розміщення військових частин і характеру виконання ними завдань парки бувають постійні та польові. Озброєння і військова техніка ОВТ військових частин розміщаються і зберігаються в парках.

2. Постійні парки.

Постійні парки обладнаються в місцях дислокації військових частин і в навчальних центрах. Будинки, спорудження, стаціонарне устаткування, дороги і площадки в них розраховані на довголітній термін служби. Обслуговування в постійних парках здійснюється за принципом «машина до засобів обслуговування». Постійні парки включають кілька елементів сукупності будинків, споруджень, устаткування, що мають цільове призначення.

Вимоги до постійних парків.

До постійних парків предявляються визначені військово-технічні вимоги, що враховують фактори забезпечення боєздатності ОТ, а також дотримання технології їхнього обслуговування, ремонту і збереження.

Обладнуються у місцях постійного розташування частини і на полігонах навчальних центрах, у таборах. Вони являють собою територію з капітальними будівлями і спорудами, розрахованими на тривале їх використання, і в пункті постійної дислокації є складовою частиною військового містечка.

Постійний парк розташовується суміжно з казармною зоною містечка з підвітряного від неї боку. Комунікації парку, як правило, підключаються до діючих комунікацій військового містечка.

Обладнання та влаштування взаємне розміщення будівель і споруд парку повинні забезпечити рішення таких завдань:

  • розміщення всіх ОВТ, передбачених табелями до штату військової частини за воєнним часом,підготовка до використання ОВТ, проведення комплексного ТО та ремонту,підготовка до зберігання, зберігання в умовах, визначених наказами Міністра оборони України і НТД, технічне обслуговування при зберіганні, знімання зі зберігання та вивід ОВТ з парку в установлені строки під час оголошення тривоги;

  • безпека праці особового складу, додержування правил особистої гігієни, а також створювання сприятливих мікрокліматичних умов під час проведення всіх видів робіт;

  • матеріально-технічне та спеціальне забезпечення робіт на ОВТ контроль за станом ОВТ посадовими особами, можливість проведення занять з особовим складом для удосконалення навичок у виконанні робіт з ТО та ремонту ОВТ,охоронна сигналізація спеціальних обєктів з ОВТ і боєприпасами, внутрішній і зовнішній зв'язок,- пожежний захист,- надійна охорона, оборона і маскування від усіх видів розвідки.

Послідовність виконання робіт з обслуговування і ремонту машин у постійному парку повинна дотримуватися за схемою технологічного процесу ТО і ремонту ОВТ:перевірка технічного стану машин і оформлення документів- дозаправлення машин пальним і моторним маслом на пункті заправлення, чищення і мийка машин на пункті чищення і мийки перевірно-кріпильні і мастильні роботи в обсязі ЩТО

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]