Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora voenka.docx
Скачиваний:
366
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.83 Кб
Скачать

3. Польові парки

Організуються і обладнуються під час тимчасового розташування військ у польових умовах, їх встановлюють для кожної роти батальйону. Вони являють собою територію з природним і штучним маскуванням, придатну для потайного розміщення, обслуговування та ремонту ОВТ.

Польові парки повинні забезпечувати:

  • підготовку ОВТ до використання і своєчасний їх вихід за бойовою тривогою;комплексне ТО і ремонт рухомими засобами обслуговування і ремонту; дезактивацію та дегазацію ОВТ; матеріально-технічне і спеціальне забезпечення робіт, надійну охорону, оборону та маскування від наземного і повітряного противника; безпечність і зручність робіт особового складу на ОВТ; додержування правил пожежної безпеки, особистої і суспільної гігієни;

  • охорону навколишнього середовища.

Територія парку, у більшості випадків, розподіляється на дві зони: зону ТО та ремонту і зону зберігання. Такий розподіл парку на зони виключає рух машин постійного використання територією зберігання. Поміж зонами встановлюється огородження з проходами і проїздами.

Бойові, стройові, транспортні і навчальні ОВТ, як правило, розміщуються в опалюваних сховищах в один ряд.

Усі будівлі парку, ворота будівель і ворота парку нумеруються. Нумерація воріт кожної споруди проводиться справа наліво, починаючи з першого номеру.

В парку обладнуються внутрішній парковий зв’язок і сигналізація.

4. Загальний устрій постійних парків.

В парку споруджуються і обладнуються такі елементи:

  • КТП із приміщеннями чергового парку, техніка з безпеки дорожнього руху — начальника КТП, клас безпеки руху, інструктажу наряду, водіїв і старших машин, а також кімната для відпочинку наряду парку та водіїв чергових засобівпункт заправлення;пункти чищення й миття машин- майданчик пункт щоденного технічного обслуговування ЩТО;майданчик перевірки перед виходом технічного стану техніки техніком з безпеки дорожнього руху -начальником КТП майданчик для машин, що запізнилися; пункт технічного обслуговування і ремонту;пункт збирання відпрацьованих мастил і спеціальних рідинінші приміщення місця для обслуговування техніки та необхідні побутові приміщення: акумуляторна; водооливогрійка; склади приміщення для зберігання автомобільного, бронетанкового та іншого технічного майна;

  • На території зони ТО і ремонту розміщуються також майданчики:

  • для перевірки технічного стану машин перед виходом із парку; машин, які чекають ТО, і машин, які чекають ремонту; складання металобрухту; господарчих потреб; пожежних машин; обслуговування обладнання спеціальних машин; збирання відпрацьованих мастил і спеціальних рідин.

5. Особливості обладнання польових парків.

Ділянку місцевості для польового парку необхідно вибирати за можливістю з наявністю джерел води і підїзних шляхів, придатних для руху автотранспорту. Місцевість повинна забезпечувати природне маскування техніки, а також швидкий і одночасний вивід ОВТ для виконання поставлених завдань. КТП обладнується в наметі чи землянці.Пункт заправки в польовому парку організується, як правило, з використанням рухомих засобів зберігання і видачі пального та олив. Заправляють машини з автопаливозаправників, автоцистерн чи бідонів каністр, які перевозяться на бортових автомобілях. У залежності від обстановки машини можна заправляти чи на місцях їхньої стоянки з подачею до них засобів заправки, чи на спеціально обладнаному місці.У зимовий час для заправлення машин підігрітими водою та оливою користуються водооливозаправниками і водооливогрійками.Пункт чищення і мийки в польовому парку обладнується біля джерела води, розташованого поблизу парку. У районі пункту чищення і мийки організується майданчик для часткової дезактивації машин. Для мийки машин використовуються насосні установки, що входять у комплект майстерень.Пункт технічного обслуговування і ремонту в польових умовах обладнується на базі штатних рухомих майстерень. Технічне обслуговування машин проводиться на місцях стоянки машин чи на спеціально підготовлених майданчиках.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]