Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora voenka.docx
Скачиваний:
357
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.83 Кб
Скачать

5.Загальні вимоги до автомобіля, що пройшов то.

Машина, яка пройшла ТО, повинна бути техннічно справною, заправленною належними експлуатаційнимим матеріалами, чистою, відрегульваною, змащеною. Всі агрегати, складальні одиниці, механізми та прилади повинні бути надійно закріплені, нормально працювати і відповідати вимогам з експлуатації машин.

Двигун повинен легко запускатись, надійно працювати при різній частоті обертання, а тиск, у системі змащування відповідати нормам. Фільтри повинні забезпечувати нормальне очищення палива, масла та повітря. Електрична та повітряна система пуску повинні забезпечувати швидкий та надійний запуск двигуна при низьких температурах.

Повинні відповідати нормам: вільний хід руля, педалей, стоянкового гальма, збіжність передніх коліс чи головний фрикціон ГТ.

Шини мають бути змонтовані, тиск у них відповідати нормам. Натяг гусениць ГТ має бути відрегульований.

Акумуляторна батарея повністю заряджена.

Зовнішні прилади повинні (фари, склоочисники тд.) мають бути правильно підключення і відрегульовані.

Якість виконаного ТО перевіряється з викор. діагностичних засобів.

1.Порядок використання автомобілів та гт, які не були в експлуатації більше трьох місяців.

Автомобілі і ГТ, які не були у користуванні більше 3 місяців, використовуються як машини поточних потреб.Перед використанням машин знятих із зберігання проводиться іх ТО. Зберігання буває короткостроковим, якщо машина не використовується від 3 міс. до 1 року. Якщо машина не використовується більше 1 року, то зберігання вважається довгостроковим.Двигуни ГТ ставляться на короткострокове зберігання, якщо не будуть використовуватись більше 1 місяця.

2.То автомобілів та гт перед постановкою на збереження.

Про постанову на збереження подається приказ по частині, в якому вказується:

1. Порядок підготовки особистого складу по виконанню робіт.2. Вказується вид зберігання, номер і марка машини, строки виконання робіт по ТО.3. Порядок обладнання місць зберігання4. Відповідальні особи за проведення роботи.5. Порядок контролю якості виконаних робіт.Консервація полягає в захисті поверхності детелей та конструктивних метеріалів від корозії, старіння, механічних та біологічних пошкоджень. Консервування основане на використанні засобів тимчасового захисту (лаку, фарби), або на потребі усунення пошкодженьЩоденне ТО 15-25 хв, а якщо щомісячне то 50-70 хв.Піврічне ТО 3-3,5 людиногодинЯкщо проводиться повірка, то вона здійснюється пробігом 15-25 км, або потрібно 20 людино годин для підготовки.

Роботи:1. Провірити наявність і стан ЗІП (запасні інструментні приналженості)2. замінити паливно мастильні матеріали.3. Обновити шини

3.То машин, що знаходяться на довгостроковому збереженні.

ТО для машин, що утримуються на збереріганні проводиться:

•технічне обслуговування №1 при зберіганні (ТО-1з)- після одного року зберігання, або з результатів огляду машин посадовими особами.

•технічне обслуговування №2 при зберіганні (то-2з) – після двох років зберігання, або з результатів огляду машин посадовими особами.

•регламентоване ТО – РТО проводиться через 6-10 років зберігання.

Встановлена така періодичність видів комплексного технічного обслуговування:

  • КТО- в паркові та парково-господарські дні і часи, догляду за технікою . Час на обслуговування машин передбачається планом бойової підготовки і ротних розкладів занять.

  • ТО-1з-один раз в шість місяці

  • ТО-2з-проводиться на загерметизованих машинах один раз на рік з частковою розгерметизацією без пуску двигуна, як правило, влітку в суху погоду

  • ТО-2з-з пере консервацією та контрольним пробігом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]