Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_vp2.docx
Скачиваний:
329
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
176.35 Кб
Скачать

74.Облік роботи вантажного транспорту.

75. Види договорів перевезення

При постійному перевезенні ван-жу є важливим використ договорів перевез.,які регулюють відносини по переміщ ван-жу або людей за допомогою ТЗ. Договори перевез поділ на: 1.Договори перевез ван-жу(пошти); 2.Договори перевез пасажирів і багажу; 3.Договори фрахтування.

За договором фрахтування(чартеру) фрахтівник зобов»язаний надати фрахтувальники за плату всю або частину місткості одного або кількох ТЗ на один або кілька рейсів для перевезення ван-жу, пасажирів та багажу.

За договором перевезення ван-жу-перевізник зобов»язується доставити переданий йому відправником ван-ж до пункту призначення і видати його уповноваженій особі(одержувачу), а відправник зобов»язаний сплатити встановлену плату. Укладання цього договору підтверджується складанням і видачею відправнику товарно-тр-ної накладної(ТТН),для морського-коносаменту.

Сторонами договору є перевізник і відправник.

Перевізником можуть бути тр-ні орг-ції або індивідуальні підприємці, що мають ліцензії на перевізні послуги.Відправником можуть бути юридичні і фізичні особи.

Основними умовами договору перевезення ван-жу є:

1.Предмет договору. 2.Найменування і к-ть ван-жу. 3.Термін перевезення. 4.Пункти відправлення і призначення. 5.Розмір провізної плати. 6.Найменування відправника і одержувача.

76. Замовлення на перевезення вантажів

Замовлення(заявка)на перевезення ван-жу-це документ,який подає ВВ перевізникові для доставки обумовленої партії ван-жу в узгоджені терміни. Заявка може надходити від відправників або одержувачів. Вона може заповнюватись укр.,рос.,англ. І повинна вміщуватись на 1 стор формату А4. Заявка повинна містити основні вимоги до умов перевезення ван-жу:

-Дата складання заявки; - назва ван-жу; - маса,об»єм ван-жу; - габарити(не обов»язково);

- тип та к-ть піддонів; - тип ТЗ; - спосіб,місце завантаження, адреса, контакт.тел.відповідної особи; - місце розвантаження *****; - вартість перевезення; - форма,порядок, термін оплати та додаткові умови; - наданий тр-т-дані про автомоб.причіп, ПІБ водія,його №телефону; - реквізити замовника і перевізника, підтверджені підписом і печаткою.

77. Поняття про товарно-транспортну накладну та види їх, що використовуються при вантажних перевезеннях.

З 10 грудня 2013р не діють типові форми ТТН та подорожнього листа вант автомобіля. Мін інфрастр-ри затвердило нову форму ТТН та правила перевез вант автомоб тр-том України.

ТТН- це документ,призначений для списання товарно-матеріальних цінностей,обліку на шляху їх переміщення,складського,оперативного та бух.обліку,а також для розрахунків за перевез ван-жу та обліку виконаної роботи. Для різних видів тр-ту використ свої ТТН.

Для автом тр-ту використ такі види ТТН:

1.Типова форма №1-ТН.Для перевез ван-жу в межах території України. 2.CMR- для перевез ван-жу у міжнародному сполученні. 3.Книжка МДП(Міжнар-дорожнього перевез).

CMR-якщо викон перевез згідно з конвенціє. МДП(TIR). Вона оформл на 1 перевез на 1 ТЗ або на склад. Їх. При перевез за сис-мою МДП к-ть митниць відправлення(призначення) 4.

Залізничні накладні-використ для внутрішнього і міжнародного сполучення. Для міжнар сполуч використ такі види:

1.СМГС(УМВС)-згідно з угодою про міжнар залізничне ван-жне сполуч.

2.ЦІМ-згідно з Єдиними правилами до договору про міжнар залізн перевез ван-жу.

Залізнична накладна склад з багатьох аркушів.

Для морського перевез-використ коносамент (Bill of Loading)- документ,що видається судновласником відправнику у засвідчення прийняття ван-жу до перевез морським шляхом.

Види коносаменту: 1.Бортовий(коли ван-ж завант на борт судна); 2.Іменний(із зазнач імені одержувача ван-жу); 3.Ордерний(містить вказівку про видачу ван-жу ВВ або ВО); 4.На пред»явника; 5.»Чистий» і «Нечистий» коносамент(немає застережень до стану ван-жу/є застереження).Для повітр перевез-використ авіаційна ван-жна накладна- Air Waybill .Ця накладна містить досить повну інф-цію про товар і може використ як митна декларація, має 11-значний №. Використ. Близько 12 екземплярів(3 оригінали і 9 копій). ТТН використ мінімум 3 примірника.

78. Автомобільні товарно-транспортні накладні для внутрішніх і міжнародних перевезень вантажів=79???

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]