Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки готово.doc
Скачиваний:
459
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
10.98 Mб
Скачать

(Рис..45. Ескіз майбутнього буклета)

Оскільки перша колонка виконує функцію титульного аркуша, саме вона повинна привертати увагу. Для того що б ефект був позитивним, не варто використовувати перше вподобане колірне сполучення . Важливо враховувати, що уявляється людиною кольору залежить від таких факторів, як психологія кольору, ставлення до кольору згідно з національними традициям, стереотипи сприйняття кольору. Важливо враховувати і тематику буклету, а також цільову аудиторію, на яку розраховано видання. Також велику роль відіграє елемент новизни.

Текст для буклету повинен бути підготовлений заздалегідь: набраний в окремому документі, структурований і вивірений складач (редактором). Рекламний контент буклету вимагає особливого підходу. Тексту не повинно бути багато. Він повинен легко читаться і бути незабутнім. Необхідно також грамотно розставити акценти. Своєрідна різними акцентами є підзаголовки, виділення найбільшзначущих місць тексту або ключових слів, різні вказіки, символи. Колонки буклету теж можуть служити роздільником тексту

Все це допомагає читачеві переміщатися по тексту в заданому напрямку.

Текст з документа копіюється і переноситься на створений формат буклету, автоматично розподіляючись по колонках.

Утому випадку, якщо тексту багато, він не переходить за заданою нами схемою в колонку № 5 : при цьому створюється додатковий третій лист, де текст продовжує розміщуватися також по колонкам. На цьому етапі можна приступати до верстки тексту : вибору основного шрифту і шрифтів для заголовків і підзаголовків.

Зменшення кегля (розміру) шрифту і міжрядкових відстаней дозволить « підтягнути » текст по колонках. Все, що необхіднотрозмістити в п'ятій колонці, потрібно « вирізати » за допомогою інструменту « Ножиці » з додаткового третього листа і встановити в цю колонку. Кегль шрифту не повинен бути занадто великим. Слід пам'ятати про рівні, або ієрархічному застосований форматування до тексту . Зрозуміло, основний заголовок повинен

(рис..46. Робота з текстом)

бути виділений і товщиною букв, і кольором. підзаголовки можуть бути виділені іншим кольором, кеглем шрифту і навіть іншим шрифтом, але за значимістю все це повинно сприйматися як елементи другого рівня. Тоді навіть при побіжному перегляді буклету текст читається в заданій послідовності - від найбільшого розміру до найдрібнішого в незалежності від місця його розташування.

Якщо ви вибираєте написання тексту на тлі, пам'ятайте про те, що чим більше відрізняється колір шрифту від кольору фону, тим чітко видно його контури і тим краще він читається.

Вибір гарнітури (написання) шрифту — важлива і об'ємна тема, яку тут повною мірою розвинути неможливо. Якщо у вашому арсеналі великий вибір шрифтів і ви не знаєте, на якому зупинитися, порада одна: основний акцент робіть на читабельності шрифту і його відповідності тематиці буклета.

Звертайте увагу на співвідношення тексту та ілюстративного матеріалу. Перевантажений оформлювальних елементами дизайн відволікає увагу, заважаючи сприйняттю тієї інформації, заради якої по суті і друкується буклет.

Як і у випадку з текстом, все образотворчі елементи для оформлення буклету повинні бути продумані і заздалегідь подготовлени.Что значить « підготовлені »? Значить, зображення повинно бути відскановано, очищено від непотрібних елементів, при збільшенні воно не повинно втрачати якості. Файли зображень, підібрані для буклету, бажано помістити в окрему папку.

Зображення переноситься в документ таким чином:

«Вставка» → «Рисюнок» → З файлу ...

Після виконання даних команд відкривається вікно "Додавання рисюнка», в якому ви знаходите свою папку із зображеннями. Після натискання кнопки «Вставити » зображення з'являється там, де в даний момент знаходився курсор. Програма Word за допомогою панелі « Налаштування зображення », а також опції « Формат рисюнка» (вибирається у вікні, яке з'явиться, якщо, навівши курсор на рисюнок, натиснути на ньому правою кнопкою миші) дозволяє вставлене зображення збільшувати, зменшувати, повертати, обрізати, міняти його яскравість і контрастність і багато іншого, а також переміщати по документу.