Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кроль О. Ф..docx
Скачиваний:
90
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
779.76 Кб
Скачать

Висновки до розділу 3

Таким чином було виявлено три напрямки для розробки системи адаптивного управління, тобто побудована тривимірна схема управління підприємством ПрАТ «Артемівськ Вайнері», з яких 1) система інформаційного забезпечення; 2) індікатори перегляду – відібрані показники для проведення таксономічного аналізу; 3) адаптація статегій можливих ризиків.

Проведен таксономічний алаліз по локальним показникам таких як: фінанси, клієнти та ринок, персонал та внутрішні бізнес – процеси.

За допомогою показників розрахованих методом таксономічного аналізу побудовано дерево рішень, яке дає змогу детально проаналізувати оптимістичне настання події та песимістичне настання події. Та побудована карта стратегічного рішення при двох різних обставинах.

Розрахована економічна ефективність від впровадження запропонованих для підприємства ПрАТ «Артемівськ Вайнері» заходів, завдяки яким підвищиться показник чистого прибутку.

Загальні висновки

Таким чином, у процесі дослідження встановлено, що: 1) адаптивне управління підприємством – це управлінська діяльність, організована у взаємозв’язаний комплекс дій суб’єктів функціонування, спрямований на підтримку рівня конкурентоспроможності та за допомогою реалізації механізму управління інноваційними процесами; 2) функції системи адаптивного управління відображають прогнозування і планування, організація роботи, активізація і регулювання, контроль, облік і аналіз; 3) основними показниками якості для системи управління є точність, надійність, стійкість, зручність ієрархічних рівнів, мінімізації витрат, швидкодія та ін.; результатом адаптивного управління є підвищення конкуренспроможності підприємства.

На підприємстві немає значних проблем з економічним показниками, і в цілому має не поганий фінансовий стан, який треба удосконалювати зі зміною зовнішнього та внутрішього середовища підприємства.

Аналіз організаційної структури показав на які відділи необхідно керівництву ПрАТ «Артемівськ Вайнері» приділити увагу, для подальшого вдосконалення структури управління, за рахунок якої підвищиться конкурентоспроможність підприємства в конкурентній боротьбі. Аналіз загальних та функціональних стратегій дав змогу визначити, які на ПрАТ «Артемівськ Вайнері» використовуються стратегії. Розроблена схема функціональних стратегій, та за допомогою радару конкурентоспроможності визначені конкурентні переваги підприємтсва. За допомогою методу SWOT – аналізу було визначено на які слабкі сторони треба приділити увагу для їх можливості усунення. На сильні сторони та можливості, які допоможуть у боротьбі з конкурентами, для виходу на лідируючу позицію на ринку України.

Проаналізувавши всі слабкі та сильні сторони внутрішього та зовнішнього середовища підприємства ПрАТ «Артемівськ Вайнері», можно зробити висновки, що підприємство має конкурентні переваги над своїми конкурентами, та у подальшому розвитку зможе вийти на перше місце серед українських виробників виноробної продукції. В цілому після розроблення системи адаптивного управління та впровадження на підприємство ПрАТ «Артемівськ Вайнері» визначені за допомогою лінії тренду підвищився загальний показник чистого прибутку на 5 %, що свідчить про достовірність впровадження даних заходів.