Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Для работы дома / Кашкарёв / Сослагательное metodichka.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
2.5 Mб
Скачать

88. Translate into English.

1. У нього були такі витрати, начебто він був мільйонером. 2. Вона перекладала так добре, немов була досвідченим перекладачем. 3. Вони подивилися один на одного, начебто хотіли сказати, що обоє відмінно розуміють серйозність свого положення. 4. Містер Честер подивився на мене здивовано, начебто не розумів, чому я не хочу говорити на цю тему. 5. Дув такий сильний вітер, і було так холодно, начебто на вулиці був січень, а не квітень. 6. Що ти дивишся на мене, немов бачиш мене в перший раз? 7. Він не обернувся, немов не чув моїх слів. 8. Він говорить із вами, як ні в чому не бувало. 9. Ви полюбите ці місця, і вам здасться, немов ви завжди там жили. 10. Вона виглядала так, начебто їй було сорок, а не двадцять. 11. Чому ти завжди одягаєшся, начебто ти стара жінка? 12. Вона закрила очі рукою, немов намагаючись сховати сльози. 13. У ці вересневі дні знову тепло, начебто повернулося літо. 14. У нього такий вид, немов він все добре розуміє. 15. Не турбуйся, він буде триматися так, немов ніколи й не заперечував. 16. Прикро, що ви говорили з Ольгою так, немов тільки вона винувата у всьому. 17. Вона так цікаво розповідає про Індію, немов прожила там якийсь час. 18. Він подивився на неї уважніше, немов зрозумів, що вона за людина. 19. У вас такий вид, немов вам однаково. 20. Вона розсміялася, немов знайшла цю подію досить забавною. 21. Дивно, що вона поводиться як нерозумна дитина. 22. У нього завжди такий вид, начебто він постійно чимсь незадоволений. 23. Він говорив пошепки, немов боявся когось розбудити. 24. Він постійно жмуриться, начебто в нього слабкий зір. 25. Вона виглядає так, немов одержала погані новини. 26. Він говорить із такою впевненістю, начебто знає, у чому справа. 27. Вона подивилася на нього так, немов бачила його востаннє.

§ 47.

It is time…

1. It is time can be followed by the infinitive:

It’s time to start.

or by for + object + infinitive:

It’s time for us to go.

or by subject + a past subjunctive:

It’s time we went.

It’s time we were leaving.

There is a slight difference in meaning between the forms. It is time + infinitive merely states that the correct time has arrived; it is time + subject + past subjunctive implies that it is a little late. High can be added to emphasize this idea:

It’s high time we left.

2. Was or were.

As in conditional sentences, were can be used for all persons of be, though was is more common in everyday speech:

It’s time I was / were going.

89. Open the brackets using the correct form of the verb.

1. It's time you (to take) better care of your health. 2. She said it was time you (to get) rid of this bad habit. 3. It's high time something (to be done) about your discipline. 4. It's about time she (to learn) to do without your help. 5. They said it was time he (to tell) us what he was after. 6. It is time you (to stop) wasting your efforts and (to get) down to real work. 7. I call it a waste of time. It's time somebody (to put an end to it). 8. It's high time you (to learn) to be more particular about how you speak to people. 9. Isn't it time you (to leave) him alone?