Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP_KPU.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Вирішення студентами задач з теми заняття.

Задача №1. П. і Ш. протягом серпня-вересня 2009 року, діючи за попередньою змовою між собою, здійснили випуск на товарний ринок недоброякісної продукції – 5250 літрів грунтовки загальною вартістю понад 32000 грн. При виготовленні даної продукції вони без будь-якого дозволу використали знак для товарів реального власника оригінальної продукції – ТОВ з іноземними інвестиціями «Хенкель Баутехнік (Україна)» у вигляді етикеток з написом «Грунтовка глибокопроникна «Ceresit СТ-17», чим завдали йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах. Кваліфікуйте дії П. і Ш.

Задача №2. Жителі м.Чернівці К. і П. в травні 2011 року отримали за виконану роботу 65 підроблених купюр номіналом 100 доларів США кожна. Дані купюри вони зберігали вдома. В жовтні 2011 року в м.Києві вони продали О. 27 вказаних купюр за 900 доларів США. Кваліфікуйте дії К. і П.

Методичні вказівки

Ключовими термінами, на розумінні яких базується засвоєння навчального матеріалу теми, є: реєстр власників іменних цінних паперів, виготовлення, збут та використання підроблених недержавних цінних паперів, використання інсайдерської інформації, приватизацію державного, комунального майна.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: Предметом злочину передбачеого ст.224 КК є будь-які недержавні цінні папери, тобто грошові документи, що засвідчують право володіння або відносини позики, визначають взаємовідносини між особою, яка їх випустила, та їх власником і передбачають, як правило, виплату доходу у вигляді дивідендів або відсотків, а також можливість передачі грошових та інших прав, що випливають з цих документів, іншим особам. Державне майно - майно, яке належить до об'єктів державної власності, що підлягають приватизації: майно підприємств, цехів, виробництв, дільниць, інших підрозділів, які є єдиними (цілісними) майновими комплексами, якщо в разі їх виділення у самостійні підприємства не порушується технологічна єдність виробництва з основної спеціалізації підприємства, з структури якого вони виділяються; об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти; акції (частки, паї), що належать державі у майні господарських товариств та інших об'єднань. Комунальне майно - майно, що належить територіальній громаді села (кількох сіл), селища чи міста, яким вона має право володіти, користуватися і розпоряджатися на свій розсуд як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування. Під приватизаційними документами у ст.233 КК слід розуміти документи, які використовуються у процесі приватизації державного (комунального) майна, та документи, якими оформляється перехід права власності на приватизоване державне (комунальне) майно.

Семінарське заняття 52

Тема 26. Злочини проти довкілля

Питання для усного опитування та дискусії

26.1. Поняття, загальна характеристика та види злочинів проти довкілля.

26.2. Кримінально-правова характеристика порушення правил екологічної безпеки (ст.236 КК України).

26.3. Кримінальна відповідальність за порушення правил охорони або використання надр (ст.240 КК УКраїни).

26.4. Кримінально-правова характеристика незаконної порубки лісу (ст.246 КК України).

26.5. Кримінальна відповідальність за незаконне полювання (ст.248 КК України).

Примітка: Інші склади злочинів даного розділу Особливої частини Кримінального кодексу України вивчаються студентами самостійно.

Аудиторна письмова робота

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]