Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP_KPU.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Вирішення студентами задач з теми заняття.

Задача №1. Директор приватного підприємства Ц. звернувся в один з комерційних банків з проханням надати його підприємству кредит на суму 150000 гривень. Ц. мав на меті придбати устаткування для виробництва. При цьому він подав до банку всі необхідні документи. Під час перевірки поданих документів з’ясувалось, що довідка про фінансовий стан підприємства не відповідає дійсності, баланс підприємства має негативне сальдо, раніше отримані кредити не повернуті, відсотки по ним не сплачуються, майно, що пропонувалось під заклад, вже закладене. Кваліфікуйте дії Ц.

Задача №2. Приватна фірма «Роланд» займалася виробництвом дисків з комп'ютерними програмами. Відповідної ліцензії і авторських прав на програми фірма не мала. Дохід фірми склав 27400 грн. Кваліфікуйте дії директора цієї фірми.

Методичні вказівки

Ключовими термінами, на розумінні яких базується засвоєння навчального матеріалу теми, є: відомості, що становлять комерційну або банківську таємницю, банкрутство, шахрайство з фінансовими ресурсами.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: Доведення до банкрутства - умисне, з корисливих мотивів, іншої особистої заінтересованості або в інтересах третіх осіб вчинення громадянином-засновником (учасником) або службовою особою суб'єкта господарської діяльності дій, що призвели до стійкої фінансової неспроможності суб'єкта господарської діяльності, якщо це завдало великої матеріальної школи державі чи кредитору. Під комерційною таємницею суб'єкта господарської діяльності (суб'єкта господарювання), як предметом злочинів, передбачених ст.231 та 232, слід розуміти відомості (інформацію), пов'язані з його виробничою, організаційною (управлінською), технічною (технологічною), фінансовою та іншою діяльністю, які мають для нього комерційну цінність і у зв'язку з цим ним вжиті необхідні (адекватні) існуючим обставинам заходи щодо збереження їх у таємниці (секретності) та їх захисту від несанкціонованого доступу до них. Банківською таємницею є інформація щодо діяльності та фінансового стану будь-якої фізичної чи юридичної особи - клієнта банку, що користується послугами банку, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту. Розголошення комерційної та банківської таємниці - це ознайомлення іншої особи без згоди уповноваженої на те особи з відомостями, що становлять згідно з чинним законодавством комерційну банківську таємницю, особою, якій ці відомості були довірені у встановленому порядку або стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків.

Семінарське заняття 51

Тема 25. Злочини у сфері господарської діяльності

Питання для усного опитування та дискусії

25.16. Кримінально-правова характеристика порушення порядку ведення реєстру власників іменних цінних паперів (ст.223-2 КК України).

25.17. Кримінальна відповідальність за виготовлення, збут та використання підроблених недержавних цінних паперів (ст.224 КК УКраїни).

25.18. Кримінальна відповідальність за незаконне використання інсайдерської інформації (ст.232-1 КК України).

25.19. Юридичний аналіз злочину передбаченого ст.232-2 КК України.

25.20. Кримінальна відповідальність за незаконну приватизацію державного, комунального майна (ст.233 КК України).

Примітка: Інші склади злочинів даного розділу Особливої частини Кримінального кодексу України вивчаються студентами самостійно.

Аудиторна письмова робота

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]