Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP_KPU.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Семінарське заняття 49

Тема 25. Злочини у сфері господарської діяльності

Питання для усного опитування та дискусії

25.6. Кримінально-правова характеристика фіктивного підприємництва (ст.205 КК України).

25.7. Кримінальна відповідальність за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ст.209 КК України).

25.8. Юридичний аналіз злочину, передбаченого ст.203-2 КК України.

25.9. Кримінально-правова характеристика порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ст.213 КК України).

25.10. Кримінальна відповідальність за контрабанду (ст.201 КК України).

Аудиторна письмова робота

Вирішення студентами задач з теми заняття.

Задача №1. Під час митного огляду в зоні митного контролю аеропорту „Бориспіль” працівниками митниці у пасажира Ф. при виїзді з України було знайдено та вилучено пістолет та вісім набоїв до нього, які він зберігав і носив без відповідного дозволу. Кваліфікуйте дії Ф.

Задача №2. Ж., Р. та А. організували підпільний цех з виробництва коньячних виробів, використовуючи при цьому недоброякісний спирт. Вони закупили партію підроблених акцизних марок і наклеювали їх на пляшки. Після придбання і вжиття коньяку, виробленому у цьому цеху, четверо громадян отруїлися і перебували на лікуванні в амбулаторних умовах протягом 21 дня. Ж., Р. та А. встигли отримати доход в сумі 7000 гривень. Кваліфікуйте дії зазначених осіб.

Задача №3. В березні 2010 року, з метою прикриття незаконної діяльності – вчинення шахрайства, І. створила фіктивне ПП «Фірма Нано». В липні 2010 року вона одержала у четвертій Київській філії АППБ «Аваль» кредит в розмірі 110000 грн., якими заволоділа шляхом обману і використала на власні потреби. Кваліфікуйте дії І.

Методичні вказівки

Ключовими термінами, на розумінні яких базується засвоєння навчального матеріалу теми, є: фіктивне підприємництво, легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, гральний бізнес, операції з металобрухтом, контрабанда.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: Фіктивне підприємництво - створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона. Контрабанда - переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї та бойових припасів до неї), а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Предметом злочину передбаченого ст.213 КК є: 1) металобрухт - брухт кольорових і чорних металів; 2) приміщення та споруди, в яких розташовуються незаконні пункти прийому, схову та збуту металобрухту; 3) вказані незаконні пункти.

Семінарське заняття 50

Тема 25. Злочини у сфері господарської діяльності

Питання для усного опитування та дискусії

25.11. Юридичний аналіз злочину передбаченого ст.229 КК України.

25.12. Кримінально-правова характеристика незаконного збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю (ст.231 КК України).

25.13. Кримінальна відповідальність за разголошення комерційної або банківської таємниці (ст.232 КК УКраїни).

25.14. Кримінально-правова характеристика доведення до банкрутства (ст.219 КК України).

25.15. Кримінальна відповідальність за шахрайство з фінансовими ресурсами (ст.222 КК України).

Аудиторна письмова робота

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]