Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kurysh.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
17.71 Mб
Скачать

Висновок до розділу 5

Як бачимо в структурі розвитку туристичної галузі Чернівецької області значну роль відіграють РТР Кіцманського району, які гармонійно вписуються в обласні туристичні маршрути, як за різними способами переміщення, так і за змістом.

Географічне положення та інфраструктура району сприяє розвитку, як автомобільних маршрутів, велосипедних, пішохідних, так і комбінованих (де можна використовувати і переміщення потягом).

Різноманітність СІРТР дають можливість виділяти маршрути: по місцях значних історичних подій, визначних археологічних пам’яток, пам’яток архітектури, по місцях природи, літературної спадщини та інші.

Висновки

Досягти мети при виконанні роботи мені допомогло використання, як стаціонарних, так і експедиційних методів дослідження: літературний, історичний, географічний.

В даній роботі, можна ознайомитися не лише з основними найпопулярнішими туристичними маршрутами, об’єктами й зонами відпочинку Кіцманського району, а й з розробленими новими. Запропоновані маршрути можна проходити як комбіновано так і різними способами переміщення: автомобільним, пішохідним. Виділені також, в роботі маршрути за змістом.

Автор роботи запропонувала відкрити туристичні маршрути, які проходять наймальовничішими місцевостями Кіцманського району, охопивши найцікавіші туристичні об’єкти: природні ландшафти, пам’ятні місця, музеї, сакральні пам’ятки, місця пов’язані із відомими особистостями.

Враховуючи оцінку також природну та історичну цінність рекреаційно-туристських об’єктів Кіцманського району, до найперспективніших, на думку автора, належать:

  1. Кам’яна церква в смт. Лужани - архітектурна пам’ятка ХVст.,церква є найстарішою мурованою церквою, унікальним зразком середньовічного культового будівництва в регіоні, визначною історико-архітектурною пам’яткою;

  2. Музей Івана Миколайчука – в музей було переобладнано садибу митця, де народився і виріс актор, до 50-річчя з дня його народження тут встановлено пам’ятник;

  3. Зеленівський музей природи – який було відкрито в 1988 році на базі шкільного кабінету біології, створеного руками І.Ф.Вакарюка, учнями місцевої школи та дружини Людмили Іванівни.

Водночас існують певні проблеми в сфері використання рекреаційно-туристських ресурсів. Насамперед це стосується інфраструктури: стану доріг, закладів розміщення та обслуговування. Розташування району уздовж важливих транспортних шляхів, що з’єднують м. Чернівці з Тернополем, Львовом, Івано-Франківськом та Вижницею, стимулювало тут будівництво готельно-ресторанних комплексів. Ці заклади повинні активізувати розвиток туризму у Кіцманському районі.

Для того, щоб Кіцманський район процвітав у сфері туризму, потрібно розробляти відповідні програми та залучати до цього процесу владу, громаду, інвесторів. Це дасть можливість вирішити ряд соціальних проблем: працевлаштування, відтоку населення з сільської місцевості, демографічну, підтримку самоідентичності місцевих громад.

Автор вважає, що природні та суспільно-історичні умови, зручне просторове положення, рекреаційні ресурси Кіцманського району та попит на відпочинок зумовлюють зростання обсягу туристичних послуг. За таких умов стає перспективним розвиток туризму: пізнавального, сакрального, паломницького, екологічного. Тому потенціал, який таїть ця земля у собі варто розкривати і примножувати новими видами туризму.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]