Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ_111_2003.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

26. Розкрийте методику ведення аудиторського досьє.

Сукупність робочих документів, складених аудитором до початку та в ході перевірки фінансової звітності і підприємства - клієнта, представляє собою аудиторське досьє, що має свій номер, дату початку і закінчення аудиторської перевірки.

При формуванні робочої документації конкретної перевірки необхідно дотримуватися певної послідовності її оформлення: документи підготовчого періоду, документи робочого періоду, документи завершального етапу перевірки. Кожному етапу аудиторської перевірки характерне складання певних робочих документів аудитора, черговість яких у цілому дозволяє додержуватися прийнятої послідовності документів у досьє: організаційні, адміністративні, документи аудиторських процедур, інші аудиторські дані, аудиторський висновок, рекомендації і пропозиції.

Мінімальний термін зберігання документації не повинен бути меншим трьох років з моменту надання аудиторського висновку клієнтові.

27. Дайте характеристику аудиторського звіту та аудиторського висновку

Результати аудиторської перевірки повинні бути оформлені аудиторським звітом і аудиторським висновком. Аудиторський звіт є додатковою підсумковою документацією. Додаткова підсумкова документація: - не є обов'язковою і видається замовникові в тому випадку, якщо аудитор вважає це необхідним, або у випадку, коли це обумовлено договором чи додатковою угодою.

-оформлюється як додаток де аудиторського висновку якщо аудитор посилається на неї, або як самостійний документ.

- оформлюється у вигляді аудиторського звіту чи звіту про проведення аудиту або звіту про результати проведення аудиту.

Аудиторський звіт потрібен тільки замовнику і може бути опублікований тільки з його дозволу. У разі, якщо клієнт збирається опублікувати аудиторський звіт або у випадках злиття підприємств, реорганізації. заснування нового підприємства. аудитор повинен розпочати необхідні заходи для забезпечення того, щоб не сталося перекручення його змісту і значення. Тому аудитор повинен рекомендувати клієнтові звернутися до нього за дозволом про публікацію.

Аудиторський висновок розрахований на широке коло користувачів. Його публікація є свідоцтвом того, що фінансова звітність підприємства - клієнта як в цілому, так і у всіх деталях відповідає чинному законодавству, методології ведення бухгалтерського обліку, визначеної внутрішнім регламентом облікової політики підприємства-клієнта є достовірною.

Аудиторський висновок, по суті, є тим містком, завдяки якому аудитор, що володіє значним обсягом інформації, передає її користувачам у стислому виді.

28. Зміст та структура аудиторського висновку

Аудиторський висновок - це офіційний документ, засвідчений підписом та печаткою аудитора, аудиторської фірми, який складається у встановленому порядку і містить в собі висновок стосовно достовірності звітності, повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності.

Вступна частина(заголовок-характеристка сторін під час перевірки,вступ-дані про склад первіреної звітності)

Аналітична частина(звіт про загальні результати перевірки,масштаб перевірки)

Заключна частина(висновок про перевірену звітність,дата перевірки,адреса фірми,підпис аудиторського висновку)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]