Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ_111_2003.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

39. Охарактеризуйте методику проведення аудиту готової продукції та її реалізації.

Основним завданням аудиту є виготовлення правильності і достовірності відображення у звітності фактичної виручки від реалізації робіт (послуг) та фактичних витрат на виробництво і реалізацію продукції, формуванні фінансових результатів, з’ясування правильності визначення виробничої собівартості готові продукції, до якої входять: прямі матеріальні витрати; прямі витрати на оплату праці; інші прямі витрати загальновиробничі витрати. У фінансовій звітності готова продукція відображається за найменшою із двох оцінок: або за первинною вартістю (фактична виробнича собівартість), або за чистою вартістю реалізації.

Аудитор повинен перевірити, а за необхідності і самостійно здійснити розрахунок фактичної собівартості продукції та реалізованої продукції.

Аудитор ретельно перевіряє облік накладних на відпуск продукції, порядок їх видачі, для чого проводить взаємну перевірку з даними оплати рахунків покупців.

Крім того, аудитор повинен перевірити, що у випадку, коли готова продукція відвантажувалася за планової собівартістю Під час перевірки рахунків з'ясовується, чи має місце завищення або заниження цін або сум торговельних націнок на продукцію.

Ретельного аналізу потребує операція зі списання готової продукції (товарів), перевіряється правомірність списання та відображення результатів на рахунках бухгалтерського обліку.

Аналізується правильність визначення результатів від реалізації готової продукції (робіт та послуг) за кожним номенклатурним номером (доходів).

Важливим етапом аудиторське перевірки є з’ясування повноти відображення виручки, одержаної від реалізації продукції (робіт, послуг). Особливо уважно слід перевірити правильність нарахування та сплати ПДВ. Аудитор звертає увагу на відображення на рахунка бухгалтерського обліку операцій пов’язаних з обліком готової продукції та її реалізації.

40. Розкрийте порядок проведення аудиту касових операцій

При аудиті касових операцій аудитору необхідно перевірити наступні документи: прихідний касовий ордер, видатковий касовий ордер, журнал реєстрації прихідних і видаткових касових документів, документи без ордерного оформлення оподаткування і видачі грошей, касова книга, облікові регістри по рахунку «Каса», журнали, виписки з банку, матеріали внутрішнього аудиту, заключення різних експертів (експертиз), свідчення руху грошових засобів та ін. Аудит касових операцій починається з перевірки фактичної наявності грошей та інших цінностей у касі, тобто проводиться інвентаризація, результати якої оформляються актом.. Аудитор повинен перевірити правильність оформлення документів, по яким проводились операції, пов’язані з отриманням і видачею готівки. Касові прихідні і видаткові документи мають окрему порядкову нумерацію. Одним із серйозних порушень касової дисципліни являється видача готівкових грошей в позику іншим п-вам, організаціям і установам. Такі факти виявляються по касовим документам на видачу грошей і записом на рахунках б/о.

Важливим елементом аудиту касових операцій являється контроль повноти і своєчасність оприбуткування по касі грошей, отриманих з банку. Особливо чітко аудитор повинен перевірити касові операції по витраті готівкових грошей списаних на виробничі та інші рахунки без послідуючого подання звітів про їх використання. Важливою ділянкою аудиту касових операцій являється перевірка правильності їх відображення на рахунках б/о. Такий контроль проводиться на протязі всієї перевірки при розгляданні первинних касових документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]