Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ_111_2003.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

22. Розкрийте методику визначення аудиторського ризику.

чином загальний аудиторський ризик (ЗАР) – це імовірність формування неправильної думки і як наслідок складання помилкового висновку про відсутність суттєвих помилок, тоді як вони реально є.

Отже, ЗАР складається з внутрішнього ризику д-сті (бізнесу) клієнта, ризику контролю й ризику не виявлення.

Аудиторський ризик являє собою можливість видачі неправильного (помилкового) висновку після завершення всіх аудиторських процедур.

Загальний аудиторський ризик = внутрішній ризик * ризик контролю * ризик невиявлення (ЗАР=ВР*РК*РН)

РН=ЗАР/ВР*РК.

Ауд. ризик пов’язаний із можливістю висловлення аудитором неадекватної думки про достовірн. фін.зв. для того щоб зовн.користувачі могли покладатись на достов. фін.зв. аудитору необхідно знизити рівень ризику. допустима межа-1-5%. власт. ризик та ризик контролю не дорівнює 0. аудитор не може дозволити собі встанов. високий івень ризику невиявл. помилок

23. Дайте визначення помилок і шахрайства та їх оцінювання

Термін «шахрайство» значить навмисна дія, яку здійснила одна особа або декілька осіб із складу керівництва або співробітників суб’єкта або третіми особами що призвело до неправильного представлення фінансової звітності. В якості шахрайства можуть розглядати такі дії:

  • Маніпуляції фальсифікація, зміна облікових записів або документів;

  • Незаконне привласнення активів;

  • Приховування або пропуск інформації про операції в облікових записах або документах;

  • Відображення в облік несуттєвих операцій;

  • Неправильне застосування облікової політики. Маніпуляція обліковими записами - навмисне

Фальсифікація бухгалтерських документів і записів - це оформлення наперед неправильних або фальсифікованих документів б/о і записів у реєстрах б/о.

Термін "помилка" це ненавмисні відхилення, допущені у фінансовій звітності, такі як:

  • Математичні помилки або похибки, які є в облікових записах або даних б/о;

  • Упущення фактів або їх неправильна інтерпретація;

Неправильне застосування облікової політики.

Аудитор мусить бути постійне уважним та вміло використовувати для розкриття змісту об'єктів контролю відповідні спеціальні прийоми та методи дослідження. Розкриваючи факти шахрайства та помилок, аудитор відображає їх суть. При цьому потрібно чітко писати зміст кожного такого факту та вказати який при цьому порушено закон. При виявлені помилки та шахрайства - недоліки в бухгалтерському обліку та звітності аудитор повідомляє власників, уповноважених ним осіб, замовників та вимагає вжити заходів щодо їх виправлення, приймає рішення про видачу аудиторського висновку про стан бухгалтерського обліку та достовірність поданої звітності.

24. Сутність фальсифікації документів

Фальсифікація бухгалтерських документів і записів - оформлення наперед неправильних або фальсифікованих документів бухгалтерського обліку і записів у реєстрах бухгалтерського

обліку.

25. Необхідність документ. Оформл. Аудиту ,сутність робочої та підсумкової документації

З метою узагальнення отриманої інформації під час аудиторської перевірки та обґрунтування аудиторського висновку аудитору необхідно результати проведених досліджень документально відображати. При проведенні аудиту документальне оформлення перевірки включає в себе два види документації: робочу та підсумкову.Робоча документація — це записи, за допомогою яких аудитор фіксує проведені процедури, тести перевірки, отриману інформацію та відповідні висновки за час проведення перевірки. Підсумкова документація складається з аудиторського висновку та документації, яка передається замовникові. При проведенні аудиторської перевірки може бути складена додаткова підсумкова документація, яка є додатком до аудиторського висновку, якщо в аудиторському висновку є посилання на цей документ або додаватися як самостійний документ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]