Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ_111_2003.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

6. Розкрийте класифікацію видів аудиту за суб’єстами і об’єктами

За об’єктами:

-аудит фін. звітн.( процес, в ході якого аудитору надається можливість висловити думку відносно того, підготовлена чи відповідає фінансова звітність, по всіх чи істотно аспектів, відповідно чи до встановлених основами фінансової звітності.)

-аудит на узгодженість (полягає у встановленні відповідності діяльності п-ва вимогам законодавства при виникненні певних обставин)

-операційний аудит(провод. для підтвердж. законності та оцінки ефективності господ. процесів чи діяльності структ. підрозділів)

За суб’єктами

Зовн.(обовЄЄязковий та юрид. регламентований вид аудиту,який несе законодавчо встановлену відповідальність за результати своєї діял)

Внутр.(завдання полягає у задовол.потреб власиків,що пов’язані із забезпеченням збереження та ефективності використ. його майна та попередження зловживань матер.-відповід. осіб)

8. Розкрийте сутн. Внутр. Аудиту, його обєкти,метод. Прийоми і порядок реаліз. Матеріалів внутр. Аудиту

Внутр. аудит-(завдання полягає у задовол.потреб власиків,що пов’язані із забезпеченням збереження та ефективності використ. його майна та попередження зловживань матер.-відповід. осіб)

Об’єкти- Цикли діяльності підприємства (закупівель, продаж, інвестицій тощо). Об'єкти контролю 

Метод. прийоми- Суцільні перевірки, Вибіркові перевірки при аудиторському тестуванні, Інвентаризація, Лабораторний аналіз і експертні перевірки, Економіко-математичне моделювання, Методи порівняльного аналізу.

Звітні документи з аудиторських перевірок, проект рішення (наказ), додаток, інші документи і перелік ужитих заходів подаються на розгляд посадовій особі, яка призначила аудиторську перевірку.

У підсумковій частині проекту наказу матеріали викладаються в такій послідовності:

♦ коротко перераховуються показники фінансово-господарської діяльності та проведені заходи щодо покращання роботи підрозділу, що перевіряється;

♦ зазначаються недоліки в роботі перевіреного підрозділу внаслідок невжиття певних заходів;

♦ перераховується, які законодавчі акти порушені, які допущені нестачі, розкрадання, втрати від безгосподарності;

♦ перераховуються найсуттєвіші факти порушень, виявлені перевірками та зазначені в довідці з перевірки.

У розпорядчій частиніпроекту наказу необхідно:

♦ оцінити діяльність підрозділу та його керівництва;

♦ викласти пропозиції стосовно відповідальності посадових осіб за допущені недоліки, порушення та інші негативні вчинки; пропозиції, спрямовані на усунення виявлених недоліків і покращання діяльності підрозділу. Пропозиції повинні бути конкретними, обґрунтованими та реальними по суті й за строками;

♦ указати посадових осіб, відповідальних за усунення виявлених порушень і недоліків, строки їх усунення.

9. Розкрийте порядок організації управління аудиторською діяльністю

Організацію аудиту в Україні очолює Аудиторська палата України (АПУ), яка є незалежним самостійним органом. АПУ здійснює сертифікацію і ліцензування суб’єктів що мають намір займатися аудиторською діяльністю, затверджує програми підготовки аудиторів, норми і стандарти аудиту. Затвердження норм і стандартів аудиту є виключним правом АПУ. Усі рішення приймаються на засіданнях простою більшості голосів. При АПУ діє секретаріат та спостережена рада. Включення в національний реєстр аудиторських фірм і приватних аудиторів здійснює АПУ. Цей реєстр проводиться з мстою забезпечення контролю за дотриманням вимог законодавства України, фірм які займаються аудиторською діяльністю в Україні. АПУ формується шляхом делегування до її складу п'яти представників від професійної громадської організації аудиторів України, 1 представник від міністерства фінансів України, 1 від головної державної податкової інспекції, 1 - від НБУ, 1- міністерства статистики Укр, Міністерства юстиції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]