Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АУДИТ_111_2003.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

15. Розкрийте порядок планування проведення аудиту,зміст загального плану ауд. Перев

Планування — це один із методів управління, який полягає в розробці й практичному здійсненні планів, котрі визначають майбутній стан економічного суб'єкта, шляхи, способи і засоби його досягнення.

Загальний план є документом організ.-методичного характеру,який містить розкриття основних стадій аудиту.На початку загального плану вказ.:назва намовника,період аудиту,склад ауд.групита призначений керівник,кількість людино-год. на перевірку,запланований аудиторський ризик.

16. Розкрийте суть, поняття аудиторських доказів (свідчень)

Аудиторські докази – інформація, отримана аудитором в процесу формування висновків, на яких ґрунтується думка аудитора. Аудиторські докази складаються із первинних документів і облікових записів, що кладуться в основу фінансової звітності, а також підтверджувальної інформації з інших джерел.

1.залежно від способу одержання:

-одержані аудитором внаслідок застос. ауд.процедур

-одержані від працівника п-ва або від 3-х осіб

2.залежно від місця отримання

-внутр.докази

-зовн. докази

-змішані(ОДЕРЖ. ВІД ЗАМОВНИКА ТА підтверджені третіми особами)

3. залежно від джерел утрим

-установчі докум. та бізнес-плани

-матеріали внутр.-госп. контролю та ін перевірок,

-інформ. перв.,синтет. та аналіт. обліку,

-звітн. п-ва

17. Джерела отрим. Аудит.Доказів та критеріії оцінки

Якість доказів залежить від їхніх джерел. Найціннішими вважаються відомості, зібрані аудитором у результаті вивчення господарських операцій клієнта. Такими джерелами можутьбути: -дані первинних документів, у яких відображається зміст відповідних господарських операцій чи первинних звітів

- облікові регістри, де узагальнюється і нагромаджується інформація з відповідних документів і звітів

- Головна книга - регістр синтетичного обліку, де відображаються залишки на початок і кінець звітного періоду та обороти за дебетом і кредитом відповідних рахунків

-бух.звітність; - плани, кошториси, калькуляції, розпоряджувальні документи (накази, розпорядження і т. д.); - матеріали перевірок, проведених державними податковими інспекціями, органами державної контрольно-ревізійної служби та іншими органами управління; - матеріали внутрішньогосподарського контролю підприємства. - дані, отримані аудитором під час проведення документального і фактичного контролю об'єктів аудиту; - письмові та усні заяви робітників підприємства і третіх осіб стосовно змісту досліджуваних об'єктів.

Критерії:

достатність-вимір кількості доказів,яка залежить від досвіду аудитора,рівня ризику та організ. ауд.перевірки

належність- є якісним виміром ауд.доказів,тобто їх надійності та релевантності

18.Сутність та види ауд. Процедур

аудиторські процедури — це система методичних дій аудитора, спрямованих на отримання достатніх і надійних доказів щодо об'єктів аудиту.

Аудит процедур поділ на групи:

  1. Процедури повноти даних – передбачає перевірку відображення в обліку господ фактів на підставі первинних документів. Для цього викор документ перевірка порядку нумерації і реєстрації документів та їх узгодженості.

  2. Процедури точності – застосов для перевірки правильності сум в облік регістрах, для цього викор повторний перерахунок.

  3. Процедури на дозволеність – полягає у встановленні додержання законності та ефективності створ господ опер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]