Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ1.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
545.19 Кб
Скачать
  1. Внутріцеховий транспорт

В цеху та на території підприємства “Екстра пластик” використовують такий транспорт як дизельний завантажувальник, рокли (тачки) та пневмотранспорт.

Рокли застосовують як внутріцеховий транспорт для транспортування сировини, барвника та допоміжних матеріалів вагою від 50 до 150 кг.

Дизельні завантажувальники універсальні, маневрені машини які поєднують в собі властивості завантажувально та транспортного обладнання, дуже зручні для механізації складських, цехових та міжцехових операцій.

Завантажники являють собою рухомі машини на колісному ході з приводом від двигуна внутрішнього згоряння (автозавантажувачі) або акумуляторної батареї (електрозавантажники). Використовують, головним чином, на завантаженні штучних вантажів виделковим вантажопідйомником, але при встановленні на вантажопідйомнику ковила або грейфера, також і сипких вантажів.

Для переміщення вихідної сировини із ємності для цієї сировини в бункер екструдера використовують нагнітачі пневматичні транспортні установки (пневмотранспорт). Широке використання пневмотранспорта пояснюється наступними причинами: 1) можливість переміщення сипких матеріалів у горизонтальному, похилому та вертикальному напрямках; 2) герметичність трубопроводів та відсутність втрат матеріалу, що транспортується; 3) порівняною простотою конструкцій, обслуговування та експлуатації при незначних площах та об’єму споруд; 4) важливість повної автоматизації процесу транспортування та розподілу матеріалу по бункерам; 5) можливість суміщати транспортування матеріалу з його сушкою підігрітим повітрям.

В нагнітаючих системах джерелом рухомого повітря (вентилятор, повітродувка або компресор) розміщують на початку установки. Перепад тиску в системі може досягати 0,3 МПа.

Нагнітаюча пневмотранспорт на установка складається із повітродувки, калорифера, бункера силоса, секторного дозатора, трубопровода, циклона-віддільника та повітряного фільтра. Нагнітаюче повітродувкою повітря проходить крізь калорифер у трубопровід, в який із бункера сипкий матеріал подається секторним живильником. Повітряний потік підхоплює матеріал та транспортує його по трубопроводу в циклон-віддільник, де і відбувається його осадження. Вивантаження матеріалу із циклона та повітряного фільтра відбувається через шлюзові затвори.

  1. Стандартизація та контроль якості сировини, матеріалів та готової продукції

Питаннями підвищення якості продукції займається служба стандартизації підприємства, яка займається упровадженням стандартів на продукцію, що випускається на підприємстві та упровадженням організаційно-методичних та суспільних стандартів.

Головними завданнями служби стандартизації являється:

  • Організація розробки та своєчасного переводу нормативно-технічної документації на виготовлення підприємством продукції;

  • Здійснює контроль про забезпечення відповідності показників та норм, які встановлені в нормативно-технічній документації на заводі;

  • Упровадження фонду, використовуючи нормативно-технічну документацію та внесення виправлення в дійсну;

  • Служба стандартизації керується в роботі стандартами державної системи стандартизації, керуючими документами, методичними вказівками, інструкціями державного стандарту, наказами та розпорядженнями МЛП України.

Кожен виріб повинен відповідати вимогам стандарту, технічному опису, кресленню та зразку затвердженому у відповідному порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]