Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ispit_Kutsenko.docx
Скачиваний:
73
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
141.88 Кб
Скачать

43. Система інструментів державного регулювання регіонального розвитку

Інструментами державного регулювання економіки регіонів (реалізації регіональної політики)є: система прогнозів, індикативних планів і програм, законодавча база, грошово-кредитна система, фінансова (податкова) система, приватизація державної власності, держінвестиції, інновації, держзакупівлі.

На рівні регіону державна політика здійснюється шляхом: вибору пріоритетів та обґрунтування стратегії розвитку довготермінових та поточних прогнозів соціально-економічного розвитку регіону; формування бюджету регіону (області); координації роботи місцевих органів влади під час вирішення міжрегіональних питань; забезпечення охорони навколишнього середовища та раціонального природокористування; вирівнювання рівня життя населення адміністративно-територіальних одиниць регіону; створення високорозвинутої соціальної інфраструктури; розвитку й управління рекреаційним господарством; регулювання споживання енергоресурсів на території; заохочення іноземного капіталу та інше.

Сьогодні, згідно з чинним законодавством, державне регулювання (управління) регіональним господарством в Україні охоплює два рівні:

o державне регіональне управління (охоплює області і райони);

o місцеве самоврядування (здійснюється у селах, селищах і містах).

. Система інструментів державного регулювання регіонального розвитку:

  • місцеві бюджети і міжбюджетні трансферти-на сьогодні-проблемні .

  • Фінансове і грошово-кредитне регулювання,використання інвестиційного,податкового кредиту для депресивних районів.

  • Податкові пільги.

  • Цільові програми територіального розвитку.

  • Комплексні прогнози розміщення продуктивних сил України на перспективу.

44.Принципи управління регіональним розвитком

Принципи управління регіональним розвитком:- цільового управління;- використання регіональних переваг у територіальному розподілу праці ;- поєднання інтересів усіх структур,що беруть участь у процесі регіонального відтворення;

1. Принцип цільового управління. Ціль управління випли-ває з інтересів, властивих об’єкту управління. Тому що об’єктом управління є регіон, то його інтереси визначаються інтересами населення, що проживає на його території (ма-теріальне благополуччя, можливість духовного розвитку, фізичне здоров’я й загальний високий рівень якості життя). При цьому мета розвитку регіону повинна бути кількісно виз-наченою, конкретною й проранжированою за строками досягнення.

2. Принцип використання регіональних переваг у територіальному розподілі праці. Суть його полягає в тому, що си-стема управління регіональним розвитком повинна забезпечу-вати використання природно-кліматичних і соціально-еко-номічних переваг регіону в територіальному розподілу праці й у той самий час сприяти комплексному розвитку регіональної економіки. Дія цього принципу проявляється в активізації факторів використання можливостей, породжуваних тери-торіальною близькістю промислових підприємств. Це дає, по-перше, агломераційний ефект при будівництві й реконст-рукції, що виникає за рахунок економії при створенні й ек-сплуатації міжгалузевих виробництв загального користуван-ня. По-друге, територіальна близькість є передумовою ство-рення й експлуатації міжгалузевих виробництв, що спеціалізуються на обслуговуванні всієї промисловості регіону незалежно від її відомчої підпорядкованості. Ефект у цьому випадку виникає в силу спеціалізації й кооперації, що дозволяє виробляти дану продукцію з меншими витратами, ніж при роздробленому, дрібному виробництві. Аналогічним буде ефект при організації кооперування й комплексування виробництва на території регіону, що дозволяє повніше вико-ристати відходи, заощаджувати на транспортних витратах.

3.   Принцип поєднання інтересів усіх структур, що бе-руть участь у процесі регіонального відтворення. Цей принцип відображає наявність власних інтересів у кожній структурі й припускає наявність об’єктивних протиріч між ними. Головна вимога до механізму управління суспільним відтворенням — створення таких умов діяльності, при яких досягався б певний баланс інтересів всіх структур, взаємодіючих у процесі регіонального відтворення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]