Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_TEA.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
3.55 Mб
Скачать

Поламки корпуса

Майже всі сучасні карбюратори мають корпус, виготовлений з алюмініє - цинкового сплаву (алюміній, цинк., мідь) методом лиття під тиском. Зливок перед оброблюванням починають старити, тому в процесі експлуатації властивості їх матеріалу майже не змінюються. При механічних поламках деталь корпуса підлягає заміні, якщо ж є незначні тріщини. їх, в деяких випадках, можна засмолити епоксидною смолою.

Поверхня розйомів корпуса і кришок обробляється для того, щоб забезпечити герметичність з'єднання. Поверхні, котрі поєднуються, у процесі експлуатації можуть покоробитися. Б таких випадках поламки ліквідовуються шляхом пропилювання поверхонь з наступним вивіренням на спеціальній плиті.

Основним дефектом корпуса карбюратора с пошкодження різьби під пробками і жиклерами. Ці пошкодження найчастіше відбуваються з таких причин: попадання грязі і смоли на різьбу, витягування і прихвачення різьби пробкою, котра закриває канал.

В карбюраторах К – 126 основну увагу слід звертати на

кріплення повітряного фільтра, котре здійснюється за допомогою стяжного гвинта. Стяжний гвинт пригвинчується у спеціальний приплив на кришці поплавкової камери. Причиною неполадок такого припливу є, як правило, неправильне встановлення повітряного фільтра.

Поламки повітряної засувки

Причинами заїдання повітряної засувки найчастіше бувають, поламка (ослаблення) зворотної пружини, деформація

важеля або осі засувки. Однак ці поламки бувають дуже рідко і ліквідовуються лише заміною деталей.

Поламки поплавкового механізму

Основними причинами неправильної роботи поплавкового механізму є: поява поясочка на голці в місці торкання з сідлом, зношування зовнішньої поверхні голки (це призводить до її перекосу в сідлі і заїдання), негерметичність поплавка (при попаданні палива в поплавок змінюється його вага), заїдання поплавка за стінками поплавкової камери, перете (заїдання) поплавка на осі обертання.

Негерметичність голки при незначних поясках ліквідовується шляхом притирання голки клапана до сідла спеціальними пастами, промиванням корпуса клапана і голки від грязі і засмолення.

Торкання поплавка до стінок поплавкової камери спостерігається при значних зношуваннях осі і отворів важеля поплавка, що дає йому можливість рухатися у горизонтальній площині.

Підвищення рівня палива можливе також внаслідок деформації (усадки) демпферної пружини поплавка. В цьому випадку її можна легенько витягнути з обов'язковою наступною перевіркою рівня палива у поплавковій камері.

Герметичність поплавка найчастіше порушується в тих місцях, де проводилося спаювання, або ж безпосередньо в його корпусі. Таке порушення герметичності визначається шляхом поринання поплавка в гарячу воду, температура якої 80-90 СС. Наявність пухирів у воді свідчить про порушення герметичності.

Для всиновлення поплавка перш за все слід вили і и і нього бензин. Це здійснюється таким чином: навпроти пошкоджень в поплавку свердлиться отвір діаметром біля 1 мм, поплавок поміщають у гарячу воду і витримують до тих пір, поки виділення пухирів не припиниться. Тоді поплавок продувают* стиснутим повітрям і запаюють. Після запаювання необхідно перевірити вагу поплавка, який для карбюратора К-126 дорівнює 13,3 г., а для К – 88 - 19,2…20,2 г.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]