Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_TEA.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
3.55 Mб
Скачать

Види то карбюратора

  • Комплекс технічного обслуговування має такі види:

  • щоденне технічне обслуговування (ЩО);

  • технічне обслуговування №1 (ТО-1);

  • технічне обслуговування №2(ТО-2);

  • сезонне обслуговування (СО).

ЩО проводиться раз на добу після роботи автомобіля. Періодичність ТО-1 і ТО-2 встановлюється під час пробігу автомобіля в залежності від умов експлуатації.

Дані за періодичністю ТО-1 і ТО-2 в залежності від умов експлуатації наведені в табл.1. Таблиця 1

Категорія умов експлуатаціїї

Пробіг до ТО-1,тис.км

Пробіг до ТО-2,тис.км

1

1,6-1,8

8-9

2

1,3-1,5

6,5-7,5

3

1-1,2

5-6

До 1 категорії відноситься експлуатація автомобіля на асфальтових дорогах, на дорогах з бетонним покриттям, з удосконаленим покриттям, на дорогах, що перебувають у належному стані, а також експлуатація у міських умовах.

До II категорії відноситься експлуатація автомобілів за межами міста на дорогах зі щебеневим, гравійним та іншим кам'яним покриттям, котре перебуває у задовільному стані, а також експлуатація в умовах напруженого міського руху.

До III категорії відноситься експлуатація автомобілів на ґрунтових, гірських чи не відремонтованих дорогах зі щебеневим, гравійним або якимось іншим твердим покриттям, а також в умовах підвищеного маневрування (на будівництві доріг, в кар'єрах, на лісозаготівлі та ін.).

У випадку поєднання умов експлуатації проводиться відповідне корегування термінів обслуговування.

При ЩО проводяться такі види робіт :

  • зовнішній огляд карбюратора;

  • перевірка на зовнішнє підтікання палива;

  • перевірка роботи приводу дросельної та повітряної засувок.

При ТО-1 :

  • роботи при ЩО;

  • перевірка (у випадку необхідності підтяжка) кріплення карбюратора;

  • перевірка під'єднання штуцера вакуумного регулятора кута випередження запалювання;

  • перевірка легкості запуску двигуна, регулювання обертів холостого ходу, плавного нарощування обертів (на відсутність «провалів»);

  • промивання паливного фільтра карбюратора.

Дросельна засувка при натисканні на педаль приводу повинна повністю відкриватися, при відпусканні - закриватися. При витягнутому тросі приводу повітряної засувки, вона повинна повністю закриватися, а при поверненні її в початковий стан - повністю відкриватися.

Всі роботи проводяться без зняття карбюратора з двигуна.

При ТО-2 карбюратор знімається з двигуна, розбирається, промивається і чиститься. Після чого він встановлюється на двигун і проводяться роботи за переліком ТО-1.

Чистка і промивання проводяться таким чином: зібраний карбюратор поміщають у гасову ванну на 25-30 хвилин, після чого він очищається від грязюки і смол щіткою і промивається чистим гасом. Тоді проводиться його розбирання. При цьому слід звертати увагу на відповідність розмірів викруток і ключів до шліців жиклерів, пробок, гвинтів (щоб гвинти не пошкодити), різьбової частини корпусу і ущільнюючої шайби, клапанів, дозувальної голки, жиклерів та ін.

Під час розбирання деталей ущільнюючі прокладки можуть бути пошкоджені. Прокладки, що прикипіли, від'єднуються гострим ножем, або, при необхідності, замінюються новими.

При розбиранні слід проводити повторне промивання деталей.

Паливні клапани, жиклери, дозувальні голки, емульсійні трубки, латунні втулки та інші деталі промиваються в розчиннику, ацетоні, гасі, бензині, скипидарі або спирті з метою зникнення смолистих відкладень. Після цього деталі продуваються стиснутим повітрям.

Не рекомендується протирати деталі ганчіркою, що має волокнисту структуру.

Перед збиранням проводять перевірку і регулювання рівня палива у поплавковій камері,, моменту включення економайзера, роботи прискорювального насоса, регулювання обмежувача обертів (якщо такий є).

Слід пам'ятати, що зайве розбирання карбюратора небажане, бо розслабляються шліци на жиклерах, слабне різьба, перетискуються прокладки.

Методи усунення поламок карбюраторів

На сьогодні термін служби карбюраторів дорівнює (а в деяких випадках перевищує) термін служби автомобіля до капітального ремонту. Слід відзначити, що в карбюраторі термін служби окремих вузлів (деталей) різний і залежить від їх конструкції. Для прикладу, в карбюраторах К - 88 продуктивність насоса-прискорювача зростає тоді, коли збільшується пробіг автомобіля, а у карбюраторах К-126 - зменшується [8].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]