Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.указ. к сам.раб. к ГСП.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.56 Mб
Скачать

Методичні вказівки до самостійного опрацювання теми:

Питання цільових виступів курсантів:

  1. Загальні та відмінні риси договорів про оплатне виконання робіт.

  2. Види договорів про оплатне виконання робіт.

  3. Договір підряду : поняття, правова ціль, юридична характеристика, істотні умови, форма, права та обов’язки сторін, правові наслідки невиконання (неналежного виконання) сторонами своїх обов’язків, різновиди договору підряду.

  4. Договір побутового підряду: поняття, правова ціль, юридична характеристика, істотні умови, форма, права та обов’язки сторін, правові наслідки невиконання (неналежного виконання) сторонами своїх обов’язків, захист прав споживачів.

  5. Договір будівельного підряду: поняття, правова ціль, юридична характеристика, істотні умови, форма, права та обов’язки сторін, правові наслідки невиконання (неналежного виконання) сторонами своїх обов’язків.

  6. Договір підряду на проектні та пошукові роботи: поняття, правова ціль, юридична характеристика, істотні умови, форма, права та обов’язки сторін, правові наслідки невиконання (неналежного виконання) сторонами своїх обов’язків.

  7. Договір на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт: поняття, правова ціль, юридична характеристика, істотні умови, форма, права та обов’язки сторін, правові наслідки невиконання (неналежного виконання) сторонами своїх обов’язків.

Теми рефератів:

  1. Загальна характеристика та види договорів підряду.

  2. Поняття, правова ціль та юридична характеристика договору підряду.

  3. Істотні умови та форма договору підряду.

  4. Загальна характеристика та особливості договору побутового підряду.

  5. Загальна характеристика та особливості договору будівельного підряду.

  6. Загальна характеристика та особливості договору підряду на проведення проектних та пошукових робіт.

  7. Загальна характеристика та особливості договору на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт.

Практичні завдання:

Завдання №164

Приватне підприємство «Фрегат» уклало з будівельною фірмою «Стела» договір підряду на ремонтно-будівельні роботи, яким, зокрема, передбачалося відремонтувати приміщення, в якому буде знаходитись офіс замовника. В договорі передбачалася неустойка за прострочення виконання робіт підрядником. Роботи виконувалися з матеріалу підрядника.

У фірмі «Стела» не було спеціалістів-паркетників, тому для облаштування паркету в приміщенні було укладено договір субпідряду з приватним підприємцем Бузикіним. Останній зірвав строк виконання робіт через хворобу. Фірма «Стела» відмовилася сплачувати неустойку на користь ПП «Фрегат» за прострочення виконання робіт, оскільки зрив строків стався не з вини фірми «Стела».

ПП «Фрегат» звернулося з претензією до фірми про розірвання договору підряду та компенсацію збитків, оскільки угода з Бузикіним була укладена підрядником без погодження із замовником.

В якому випадку підрядник може залучати субпідрядника? Хто у вказаних відносинах є генеральним підрядником, а хто – субпідрядником? Розв’яжіть цю ситуацію. Чи є підстави для розірвання договору підряду та стягнення збитків і неустойки?