Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD-DYPLOM-NEW.doc
Скачиваний:
130
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
14.34 Mб
Скачать

2.5. Основні вимоги до оформлення курсової роботи.

Етап оформлення курсової роботи постає не менш важливим, оскільки на цьому етапі автор повинен не тільки згрупувати усі матеріали з курсової роботи в єдиний документ, але й оформити згідно з вимогами.

До оформлення чистового варіанту курсової роботи приступають після врахування зауважень керівника, внесення власних доповнень та змін.

Структурно курсова робота повинна містити: титульний аркуш, зміст роботи, вступ, основну частину, висновки, список літератури, додатки (при необхідності).

Після підготовки чистового варіанту необхідно ще раз відредагувати текст, зняти помилки, пов'язані з комп'ютерним набором. Далі слід перевірити логіку роботи − наскільки точним є смисл абзаців та окремих речень, чи відповідає зміст розділів їхнім назвам. Згодом варто перевірити, чи немає в роботі стрибків у розкритті теми й аргументації, зняти стилістичні огріхи, обов'язково перевірити точність цитат і посилань, правильність оформлення, правопис і подібне. Лише після такої коректури варто робити остаточний варіант роботи для подання її керівнику.

Цілеспрямована завершальна робота з текстом характеризує відповідальність автора за поданий матеріал, його повагу до керівника і викладача-рецензента, який оцінює роботу.

Курсову роботу слід набирати на комп'ютері та роздруковувати з одного боку стандартного аркуша паперу формату А-4. Обсяг курсової роботи (без додатків) складає 20-25 сторінок. Текст друкується через 1,5 інтервалу, 1800 знаків на сторінці, включаючи пропуски між словами і розділові знаки (14 шрифт, Times New Roman). Розмір лівого поля 30 мм, правого − 10 мм, верхнього та нижнього − по 20 мм. Абзац повинен дорівнювати п'ятьом знакам або 1,25 мм. Отже, на сторінці нараховується від 28 до 30 рядків.

Кожна структурна частина курсової роботи розпочинається з нової сторінки. Відстань між назвою розділу та подальшим текстом складає два інтервали. Така ж відстань передбачається між назвою розділу і назвою параграфа.

Після назви, що розташована посередині рядка, не ставиться крапка. Також не допускається підкреслення назви і переноси в словах назви.

Титульний аркуш включається в загальну нумерацію, але номера сторінки на ньому не проставляється, тобто перший надрукований номер буде на аркуші роботи, на якому вміщується зміст. Номери сторінок проставляються зверху правого боку аркуша, між номером і текстом пропуск − один рядок.

Оформлена курсова робота повинна бути зброшурована.

Хоча курсова робота постає навчальною роботою, але виконується вона з елементами наукового дослідження, тому до неї висуваються вимоги щодо оформлення, як до наукової роботи. Правила оформлення наукових робіт є спільними для усіх сфер знань і регламентовані чинними державними стандартами, в тому числі і в спрощеному варіанті. Тому їх варто запам'ятати ще під час написання першої курсової роботи, що зекономить багато часу та сил у подальшому. Для курсової роботи достатньо виконання мінімальних вимог, до яких належить: правильне оформлення цитат, приміток, посилань та списку використаної літератури. Див. додатки 1 – 5.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]