Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD _MAGYSTER_11.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
745.98 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

Інститут економіки і менеджменту

Кафедра фінансів

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до виконання

магістерських кваліфікаційних робіт

студентів спеціальності 8.050104 “Фінанси”

Затверджено на засіданні

кафедри фінансів

Протокол № 1

від «31» серпня 2010 р.

Львів - 2011

Методичні рекомендації до виконання магістерських кваліфікаційних робіт студентів очної та заочної форм навчання спеціальності 8.050104 “Фінанси” / Укл.: Паранчук С.В., Партин Г.О., Хома І.Б., Ярошевич Н.Б., Шкварчук Л.О., Колісник М.К., Рудницька О.М., Гориславець П.А., Демків О.І., Бонецький О.О. – Львів: Видавництво НУ “Львівська політехніка”, 2011. – 36 с.

Укладачі Паранчук С.В., канд. екон. наук, проф.

Партин Г.О., канд. екон. наук, доц.

Хома І.Б, канд. екон. наук, доц.

Ярошевич Н.Б. канд. екон. наук, доц.

Шкварчук Л.О., канд. екон. наук, доц.

Колісник М.К., канд. екон. наук, доц.

Рудницька О.М., канд. екон. наук, доц.

Гориславець П.А., канд. екон. наук, доц.

Демків О.І., канд. екон. наук, доц.

Бонецький О.О., асист.

Відповідальний за випуск : Алєксєєв І.В., д-р. екон. наук, проф.

Рецензенти Крикавський Є.В., д-р. екон. наук, проф.

Янковська Л.А., д-р. екон. наук, проф.

1. Загальні положення

Магістерська кваліфікаційна робота – це науково–дослідницька робота студента, яка виконується на завершальному етапі навчання у вищому навчальному закладі після засвоєння теоретичного курсу за освітньо-професійною програмою підготовки магістра та проходження відповідної практики.

Магістерська робота має комплексний підхід і характеризується актуальністю, глибиною розробки, методами дослідження обраного предмета та об’єкта, аргументованістю, практичною значущістю.

Магістерською роботою практично перевіряється готовність магістранта до теоретичного осмислення актуальності вибраної теми та її цінності, готовності проводити наукові дослідження і бачити практичне використання результатів цих досліджень.

До магістерських робіт ставляться особливі вимоги, які полягають:

  • в актуальності тематики, відповідності її сучасному стану певної галузі науки та перспективам розвитку, практичним завданням відповідної сфери;

  • у критичному аналізі висвітлення теми дослідження в наукових виданнях;

  • у характеристиці історії досліджуваної теми та її сучасного стану;

  • у характеристиці підприємства (установи, організації), де проводиться дослідження; мети його діяльності; описі та аналізі методів дослідження; проведених експериментів (якщо такі були) та ін.

  • у проведенні аналізу та дослідженні економічних процесів на підприємстві (в установі, організації) на підставі найважливіших показників, а також врахуванні основних факторів зовнішнього середовища.

2. Структура та зміст роботи

2.1. Структура магістерської роботи

Магістерська робота за обсягом основного тексту не повинна перевищувати 100 сторінок. Структура пояснювальної записки та обсяг окремих розділів залежать від особливостей теми роботи, об’єкта і предмета дослідження. Робота містить такі складові:

1. Пояснювальна записка :

  • Титульна сторінка (видається на кафедрі).

  • Завдання на виконання роботи (видається на кафедрі).

  • Анотація українською та іноземною (англійською, німецькою) мовами.

  • Зміст.

  • Вступ (до 5% обсягу роботи).

  • Розділ 1. _________________________ (до 15%).

  • Розділ 2. _________________________ (до 35%).

  • Розділ 3. _________________________ (до 10%).

  • Розділ 4. _________________________ (не менше 30%).

  • Висновки (до 5%).

  • Список використаних джерел.

  • Додатки.

2. Графічні матеріали. Графічні матеріали магістерської роботи складаються із щонайменше восьми аркушів, підготовлених для демонстрації з використанням ПК та проектора, на які виносяться основні положення розділів магістерської роботи. Розподіл демонстраційних аркушів за розділами відбувається у такій пропорції: розділ 2 – три / чотири; розділ 3 – один; розділ 4 – чотири / три плакати. Положення розділу 1 магістерської роботи виносяться на аркуші за бажанням студента при погодженні із керівником.

Обов’язково на демонстраційних аркушах повинні бути представлені результати порівняльного аналізу показників із середньогалузевими значеннями, які можуть розміщуватись як на окремому аркуші, так і на аркушах, що демонструють результати тематичного аналізу.

Обов’язково формуються окремі демонстраційні аркуші за результатами: 1) застосування економіко-математичних методів та моделей у дослідницькій частині; 2) наданих рекомендацій та їх впливу на фінансово-господарську діяльність об’єкта дослідження (економічний ефект, показники економічної ефективності заходів).

Усі демонстраційні аркуші повинні бути роздруковані, знизу підписані студентом та включені в останній додаток з назвою: ДЕМОНСТРАЦІЙНІ АРКУШІ та зазначенням порядкового номера, а при захисті роботи – представлені секретарю ДЕК (у п’яти екземплярах).

Підписи на титульній сторінці пояснювальної записки керівника роботи, консультантів, завідувача кафедри та рецензента підтверджують також правильність оформлення демонстраційних аркушів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]