Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod OA i BC2010.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
246.78 Кб
Скачать

Львівський інститут банківської справи

Університету банківської справи

Національного банку України

Методичні рекомендації

щодо виконання комплексних курсових робіт

з дисциплін«Банківські операції», «Фінансовий облік в банках»

для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»

спеціалізація «Банківські технології і процеси»,

факультету банківської справи та інформаційних технологій

Львів

2010

Методичні рекомендації щодо виконання комплексних курсових робіт з дисциплін«Банківські операції», «Фінансовий облік в банках» для студентів усіх форм навчання, освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр, галузь знань – 0305 – «Економіка та підприємництво», напрям підготовки – 6.030508 «Фінанси і кредит» - – с.

Укладачі: Табачук Г.П., к.е.н., доцент, доцент кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи УБС НБУ (м. Київ), Хміль Л.М., к.е.н., доцент, доцент кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи УБС НБУ (м. Київ), Коцовська Р.Р., к.е.н., доцент, доцент кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи УБС НБУ (м. Київ), Павлишин О.П., к.е.н., доцент, доцент кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи УБС НБУ (м. Київ),

Резензенти:

1. Загальні положення

В умовах становлення в Україні нових економічних відносин, трансформації економічних і соціальних процесів важливого значення набуває розвиток банківської системи.

Формування ринкових відносин в економіці України зумовлює необхідність підготовки для банківської системи висококваліфікованих фахівців-економістів, які володіли б сучасними методами вивчення та прогнозування кон`юнктури грошового ринку й ринку банківських послуг, знаннями щодо функцій центрального банку та інструментів грошово-кредитної політики, знаннями в сфері управління активами і пасивами банку, його ліквідністю, умінні будувати партнерські стосунки з клієнтами в умовах комерціалізації банківської справи, мали навички організації і виконання банківських операцій, володіли б методикою бухгалтерського обліку, орієнтувались в питаннях облікової політики банку.

Одним з етапів вивчення банківських дисциплін є написання і захист комплексної курсової роботи, що є однією з форм самостійного наукового дослідження студентів, забезпечує закріплення, поглиблення і узагальнення отриманих знань.

Основною метою написання та захисту комплексної курсової роботи є:

  • Самостійне опрацювання основних методичних положень нормативних та законодавчих документів, що стосуються діяльності банків за досліджуваною проблемою;

  • Поглиблення теоретичних і практичних знань студентів з банківських операцій, обліку та аудиту та отримання навичок їх застосування при вирішенні конкретних практичних завдань;

  • Вміння пов`язувати проблеми діяльності банківських установ з сучасним етапом розвитку суспільства;

  • Оволодіння елементами наукового пошуку;

  • Набуття досвіду отримання і нагромадження аналітичного інструментарію для дослідження статистичних матеріалів;

  • Виявлення ступеня підготовки студентів до практичної діяльності.

До курсових робіт з банківських дисциплін ставляться такі основні вимоги:

  1. Високий теоретичний рівень. У роботі повинно міститися глибоке та змістовне висвітлення основних теоретичних положень, які грунтуються на використанні знань, отриманих у ході навчального процесу та при вивченні наукової літератури.

  2. Всебічний аналіз об’єкту дослідження та діючих технологій у банківській справі, основних вимог до обліку та відображення у фінансовій звітності фінансових інструментів.

  3. Самостійне виконання і наявність елементів наукового підходу. Матеріали роботи повинні бути викладені послідовно та містити критичне відношення автора до наведених у літературі дискусійних положень, а також самостійні висновки і пропозиції. Безпосереднє переписування текстів з рекомендованої літератури не допускається.

  4. Логічність побудови плану та змісту курсової роботи, культуру мислення і мови.

  5. Своєчасне написання та правильне оформлення роботи з усіма необхідними реквізитами.

  6. Уміння аргументувано вести захист курсової роботи.

Курсова робота, що виконана без належного урахування або з порушеннями зазначених вимог до захисту не допускається.

Ці методичні рекомендації розроблено на підставі Закону України»Про освіту», № 161 від 02.06.1993 р., «Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах», «Рекомендацій про порядок створення, організацію і роботу Державної екзаменаційної комісії у вищих навчальних закладах України», затверджених Наказом Міністерства освіти України, №83-5/1259 від 29.12. 1993 р., Концепції підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців для банківської системи України, затвердженої Національним банком України і Міністерством освіти України 30.12.1997 р., інших нормативних актів з питань вищої освіти. Вони спрямовані на надання студентам необхідної допомоги у викладі тем курсових робіт, обгрунтуванні їх актуальності, організації збору та підготовки статистичних даних, оформленні практичних документів.

Ці методичні рекомендації призначені для студентів та наукових керівників комплексної курсової роботи з спеціальності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]