Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod OA i BC2010.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
246.78 Кб
Скачать

2.4.Структура курсової роботи

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не проставляють. На наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

На титульному аркуші зверху вниз послідовно вказуються необхідні наступні реквізити (див. Додаток В)

Зміст подають на початку курсової роботи, після титульного аркушу, у якому наводиться перелік розділів та питань з указанням сторінок їх розміщення. Починаючи з третьої сторінки, подається безпосереднє викладення тексту роботи з виділенням назв розділів та питань. На останній сторінці роботи проставляється дата її закінчення та підпис студента.

Завершена курсова робота повинна бути зброшурованою або підшитою у скорозшивачі з дотриманням такої схеми подачі матеріалу:

- Титульний аркуш;

- Зміст;

- Вступ;

  • Теоретична частина;

  • Практична частина

- Висновок;

- Література;

- Додатки.

Вступ. У вступі студент обгрунтовує мету та актуальність теми, яка досліджується, її значимість, місце в сучасних дослідженнях і коло питань (завдання), які будуть розкриті в роботі, вказує методичну основу дослідження, джерела отримання інформації. Крім того, дається коротка характеристика основних розділів курсової роботи та визначається її практична цінність.

Теоретична частина курсової роботи Теоретична частина курсової роботи може складатися з двох або більше розділів. В першому розділі викладаються теоретичні положення, подаються кваліфікований і добре обгрунтований огляд чинного законодавства і сучасної наукової літератури, нормативної бази Національного банку України, Міжнародних і національних стандартів бухгалтерського обліку, визначення основних економічних категорій і термінів, методи класифікації банківських продуктів, структуру відображення в плані рахунків бухгалтерського, шляхи вдосконалення або розвитку, зарубіжний досвід. Тут обов’язково повинен бути проведений аналіз статистичних даних щодо об’єкта дослідження за певний період. Результати опрацювання законодавчих, нормативно-правових та наукових джерел оформляються в курсовій роботі додатками в таблицях, форми яких наведені (див. Додатки Д.1, Д.2).

В наступному розділі особливу увагу слід приділити правилам виконання операцій в банках, особливостям обліку фінансових інструментів та їх відображенні у фінансовій звітності банку, співставленню правил фінансового та податкового обліку, вплив на доходи/витрати, методиці відкриття та ведення аналітичних рахунків, тощо.

Всі теоретичні положення повинні бути підкріплені конкретним фактичним матеріалом. Використані в курсовій роботі статистичні дані повинні бути систематизовані. Проведений в роботі статистичний аналіз оформляється таблицями.

Практична частина курсової роботи. В практичній частині студентами пропонуються конкретні приклади оформлення та обліку операцій за темою роботи. Студенти для розробки пакета документів можуть використати реальну ситуацію банку, де вони працюють чи проходять виробничу практику, або змоделювати виробничу ситуацію самостійно. По запропонованій виробничій ситуації розробляється технологічна схема операції, визначаються доходи/витрати банку, оформляєються первинні документи (які представляються в додатках), складається схема бухгалтерських проведень за виконаними операціями. Розрахунок доходів або витрат здійснюється письмово.

Висновки. У висновках викладають наукові та практичні результати, одержані в роботі, висловлюють пропозиції щодо удосконалення оформлення окремих операцій, правил бухгалтерського обліку банку. Висновки та рекомендації повинні мати конкретний характер і бути повністю підтверджені курсовою роботою.

Обов`язковою складовою частиною курсової роботи є перелік літератури, використаної під час її написання.

Перелік (список) використаних джерел (літератури), на які є посилання у курсовій роботі, наводять у кінці тексту курсової роботи, починаючи з нової сторінки.

Джерела (бібліографічні описи) у переліку посилань подають в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Відомості про джерела (бібліографічні описи), які включають до списку, необхідно подавати відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи.

За необхідності джерела, на які є посилання тільки в додатку, наводять в окремому переліку посилань, який розташовують у кінці цього додатка.

Приклади оформлення бібліографічного опису в списку використаної літератури до випускної роботи наведено в Додатку Е.

Додатки оформляються як продовження курсової роботи. В додатки виносяться статистичні таблиці, графіки, діаграми, а також представляється пакет документів до практичної частини курсової роботи, відомості типових проводок, приклад балансового звіту банку, звіту про прибутки і збитки та інших форм додаткових бухгалтерських і статистичних звітів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]