Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD _SPEC_10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
584.7 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний університет “львівська політехніка”

Інститут економіки і менеджменту

Кафедра фінансів

Методичні рекомендації

до виконання

дипломних робіт

студентів спеціальності 7.050104 “Фінанси”

Затверджено на засіданні

кафедри фінансів

Протокол № 1

від «31» серпня 2009 р.

Львів - 2009

Методичні рекомендації до виконання дипломних кваліфікаційних робіт студентів очної та заочної форм навчання спеціальності 7.050104 “Фінанси” / Укл.: Паранчук С.В., Ярошевич Н.Б., Гориславець П.А., Колісник М.К., Кондрат І.Ю., Рудницька О.М., Хома І.Б., Дурицький В.В., Горлач Н.Ю., Мужеляк М.М. – Львів: Видавництво НУ “Львівська політехніка”, 2009. – 28 с.

Укладачі Паранчук С.В., канд. екон. наук, проф.

Ярошевич Н.Б., канд. екон. наук, доц.

Гориславець П.А., канд. екон. наук, доц.

Колісник М.К., канд. екон. наук, доц.

Кондрат І.Ю., канд. екон. наук, доц.

Рудницька О.М., канд. екон. наук, доц.

Хома І.Б., канд. екон. наук, доц.

Дурицький В.В., канд. екон. наук, доц.

Горлач Н.Ю., канд. екон. наук, доц.

Мужеляк М.М., асист.

Відповідальний за випуск Алєксєєв І.В., д-р. екон. наук, проф.

Рецензенти Білик М.С., канд. екон. наук, доц.

Янковська Л.А., д-р. екон. наук, проф.

1. Загальні положення

Дипломна робота – це кваліфікаційна робота студента, яка виконується на завершальному етапі навчання у вищому навчальному закладі після засвоєння теоретичного курсу за освітньо-професійною програмою підготовки спеціаліста та проходження відповідної практики.

Дипломна робота повинна:

1) засвідчити певний рівень підготовленості студента – майбутнього фахівця – за дисциплінами, передбаченими освітньо-професійною програмою (ОПП) спеціаліста з економіки;

2) продемонструвати його розуміння та уміння використовувати при розв’язанні практичної проблеми теоретичні знання та практичні навички, обґрунтовувати свої пропозиції на рівні міждисциплінарних зв’язків;

3) показати рівень оволодіння ним законодавчою та нормативно-методичною базою;

4) засвідчити уміння оформляти у цілісному документі результати теоретичних досліджень, аналізу фактичного фінансового стану та практичних рекомендацій щодо його покращання (на підприємствах, в установах, організаціях), використовувати для цього комп’ютерну техніку.

Дипломна робота виконується на підставі матеріалів переддипломної практики, законодавчої та нормативної бази, вітчизняної та іноземної літератури за спеціальністю (підручників, навчальних посібників, монографій, періодичних наукових видань тощо).

2. Структура та зміст роботи

2.1. Структура дипломної роботи

Дипломна робота за обсягом основного тексту не повинна перевищувати 80 сторінок. Структура пояснювальної записки та обсяг окремих розділів залежать від особливостей теми роботи, об’єкта і предмета дослідження. Робота містить такі складові:

1. Пояснювальна записка :

  • Титульна сторінка (видається на кафедрі).

  • Завдання на виконання роботи (видається на кафедрі).

  • Анотація українською та іноземною (англійською, німецькою) мовами.

  • Зміст.

  • Вступ (до 5% обсягу роботи).

  • Розділ 1. _________________________ (до 20%).

  • Розділ 2. _________________________ (до 40%).

  • Розділ 3. _________________________ (не менше 30%).

  • Висновки (до 5%).

  • Список використаних джерел.

  • Додатки.

2. Графічні матеріали. Графічні матеріали дипломної роботи складаються із щонайменше шести аркушів, підготовлених для демонстрації з використанням ПК та проектора, на які виносяться основні положення розділів роботи. Розподіл демонстраційних аркушів за розділами відбувається у такій пропорції: аналітична – три / чотири; рекомендаційна – три / два плакати. Положення теоретичної частини роботи виносяться на аркуші за бажанням студента при погодженні із керівником.

Обов’язково на демонстраційних аркушах повинні бути представлені результати факторного аналізу; порівняльного аналізу показників із середньогалузевими значеннями, які можуть розміщуватись як на окремому аркуші, так і на аркушах, що демонструють результати тематичного аналізу. Обов’язково формується окремий демонстраційний аркуш за результатами наданих рекомендацій та їх впливу на фінансово-господарську діяльність об’єкта дослідження (економічні результати проектних рішень).

Усі демонстраційні аркуші повинні бути роздруковані, знизу підписані студентом та включені в останній додаток з назвою: ДЕМОНСТРАЦІЙНІ АРКУШІ та зазначенням порядкового номера, а при захисті роботи – представлені секретарю ДЕК (у п’яти екземплярах).

Підписи на титульній сторінці пояснювальної записки керівника роботи, консультантів, завідувача кафедри та рецензента підтверджують також правильність оформлення демонстраційних аркушів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]