Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod OA i BC2010.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
246.78 Кб
Скачать

2. Вихідні матеріали і порядок виконання роботи

Виконання і захист комлексної курсової роботи здійснюється відповідно до затвердженого кафедрою графіка, що регламентує термін вибору теми роботи, погодження плану, здачі виконаної роботи на кафедру та її захисту.

Підготовка, написання та захист курсової роботи здійснюються за такими етапами:

  1. Вибір теми.

  2. Визначення мети, основних завдань роботи.

  3. Складання плану роботи, підбір і опрацювання літератури.

  4. Написання і оформлення роботи.

  5. Процедура захисту роботи.

2.1. Вибір теми

Виконання курсової роботи розпочинається з вибору її теми. Це один із найважливіших етапів дослідження, оскільки від правильного вибору теми у значній мірі залежить якість та теоретичний рівень роботи. Вибір студентами теми дослідження має бути достатньо обгрунтованим.

Необхідно проаналізувати достатність фундаментальних знань, можливість розширити і використати їх у процесі роботи над курсовою роботою.

Тематика курсових робіт наведена у додатку А. Цей перелік має рекомендаційний характер, який може доповнюватись і оновлюватись.

Кожному студентові надається право самостійно обирати одну з тих тем, які зазначені у переліку. Кількість студентів, що можуть працювати над однією темою регламентується кафедрою, але в академічній групі теми не повинні повторюватися.

Про обрану тему студент повідомляє на кафедру, тема реєструється і призначається науковий керівник роботи.

Студентам надається право самостійно обирати власну тему дослідження та своє рішення викласти у письмовій формі на ім`я завідувача кафедри. У цьому випадку запропонована тема підлягає розгляду та затвердженню на засіданні кафедри.

Тема, строки виконання і захисту курсових робіт, а також керівник затверджуються завідувачем кафедри, видається розпорядження по інституту.

2.2. Визначення мети і завдання роботи

На початку роботи студенти повинні уважно прочитати методичні вказівки щодо написання курсової роботи і самостійно визначити завдання та об`єкт дослідження , обрати базову установу банку, матеріали якої будуть використані у роботі при написанні теоретичної частини або при складанні таблиць, діаграм, виконанні практичної частини.

Метою курсової роботи може бути систематизація, поглиблення і узагальнення економічних знань та застосувння їх при розробці практичної частини.

2.3. Підбір і опрацювання літератури. Складання плану роботи

Після вибору теми наступним етапом виконання курсової роботи є підбір літератури з обраної теми. Рекомендований перелік основних літературних джерел подається у даних вказівках. Для якісного виконання роботи необхідно здійснити самостійний підбір літератури, аналіз якої забезпечив би належний рівень проведення дослідження обраної теми.

Написання курсової роботи вимагає глибоких теоретичних знань законодавчих актів, чинних інструктивних та нормативних матеріалів НБУ, ретельного вивчення нових видань підручників, навчальних і практичних посібників , монографій, брошур, а також статей у наукових журналах та періодичній пресі (зокрема таких, як «Вісник НБУ», «Вісник УБС», „Банківська справа”, «Галицькі контракти», «Регіональна економіка», «Фінанси України», «Все про бухгалтерський облік» та ряду інших).

Опрацювання літературних джерел повинно носити характер дослідження, без копіювання текстів інструкцій, інших нормативних актів. Огляд чинного законодавства і сучасної наукової літератури супроводжується обов`язковим посиланням на літературні джерела (як правило, вказується номер джерела згідно з списком використаної літератури і зазначається сторінка).

Опрацьовуючи літературу, необхідно дотримуватись таких правил:

  1. Виділити основне в прочитаному;

  2. Розібратись у термінології;

  3. Після опрацювання літератури визначити конкретні питання, скласти план роботи.

План курсової роботи залежить від цілей, завдань, предмету та об`єкту дослідження. У його розробці студент демонструє самостійність, логічну послідовність, системний підхід до використання статистичних даних. Питання плану визначають основний напрям курсової роботи, а тому повинні мати творчий характер, бути змістовними та охоплювати основні положення і проблеми теми.( див. Додаток Б )

План не слід перевантажувати. Кожен розділ залежить від обсягу і характеру матеріалу, що викладається, може складатися з декількох підрозділів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]