Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Охарактеризуйте організацію системи забезпечення життя та здоров'я споживачів готельних послуг на підприємствах готельного господарства.

У процесі обслуговування на підприємствах готельного господарства належну увагу слід приділяти забезпеченню безпеки життя і здоров'я споживачів готельних послуг, збереження їхнього майна.

Ефективне вирішення проблеми безпеки готелю вимагає комплексного підходу, що поєднує в собі методи організаційного, технічного і фізичного характеру в їхньому правильному сполученні і розумному визначенні частки кожної складової.

До організаційних заходів належать: - спеціально розроблені системи регламентації поведінки обслуговуючого персоналу співробітників, що відповідають за безпеку; - проведення заходів для спеціальної підготовки персоналу служби безпеки; - технологія готельного обслуговування; - принципи організації порядку доступу й охорони різних категорій готельних номерів і службових приміщень; регламентація дій співробітників в екстремальних ситуаціях.

Необхідно особливо відзначити, що великою (можливо, головною) небезпекою для готелю є можливість пожежі, випадкового або навмисного підпалу, що також вимагає розробки і впровадження адекватних організаційно-технічних заходів протидії і є однією з найважливіших складових комплексної системи безпеки.

Заходи безпеки, що розроблюються та впроваджуються в готелі, мають бути націлені на виконання таких завдань:

- забезпечення охорони і безпеки проживаючих та їхнього особистого майна під час перебування в готелі;

- захист майна готелю від ворожих дій (крадіжок, актів ва­ндалізму тощо);

- забезпечення захисту готелю (самого будинку і всього, що в ньому знаходиться) від терористичних актів (нападів, сабота­жу тощо);

- підтримування громадського порядку і забезпечення на­лежної поведінки у всіх громадських місцях готелю;

- забезпечення спокою і конфіденційності під час їх пере­бування в готелі;

- забезпечення можливості і негайного й ефективного реа­гування у випадку будь-якої події, негайне втручання персоналу го­телю або представників сторонніх відомств (наприклад, міліції, швидкої допомоги тощо);

- гарантування належної поведінки, а також сумлінності, чесності всього персоналу готелю;

- гарантування можливості надання готелем спеціальних послуг щодо забезпечення підвищеної безпеки високопоставлених осіб, до охорони яких висуваються особливі вимоги.

Система безпеки складається з пульта управління, з якого здійснюють спостереження за об'єктами, і відеокамер, які встановлюють при вході в готельне підприємство, вестибюлі, у коридорах.Система має спеціальний канал для підключення до іншого охоронного устаткування: протипожежної системи, системи водо- і електропостачання, охоронно-пожежної сигналізації.

Управління і контроль за електричним освітленням місць загального користування, роботою вентиляційних систем, системи пожежної сигналізації, радіотрансляційної мережі й інших інженерних систем повинні зосереджуватись в диспетчерській службі інженерного устаткування. При наданні основних і додаткових послуг слід забезпечити безпеку життєдіяльності споживачів готельних послуг як у звичайних умовах, так і в надзвичайних ситуаціях.

Готельне підприємство відповідає за збереження речей споживача, несе відповідальність за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю і майну споживача під час надання послуг, а також компенсує моральну шкоду, завдану споживачу внаслідок порушенням його прав.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]