Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Вкажіть основні види послуг на поверсі. Охарактеризуйте технологію їх надання.

Забезпечує обслуговування туристів в номерах, підтримує необхідний санітарний стан номерів і рівень комфорту, займається наданням побутових послуг.  Склад служби: заступник директора (менеджер) по експлуатації, поверховий персонал, старша покоївка, покоївки, прибиральниці, чергові по поверху, кастелянші, працівники пральні та ін З точки зору гостей служба обслуговування є найважливішою в готелі, тому що персонал саме цієї служби працює з клієнтами в постійному контакті і виконує всі функції, пов'язані з їх безпосереднім обслуговуванням. 

Очолює службу обслуговування менеджер, якому підпорядковані швейцари, коридорні, піднощики багажу, ліфтери, консьєржі, розсильні, водії.  У зв'язку з важливістю першим враження клієнтів про готелі на персонал служби обслуговування покладається особлива відповідальність. Як правило, першими зустрічають гостей швейцари, що стоять біля входу в готель. Вони повинні привітати гостей, допомогти їм вийти з машини. Швейцари повинні володіти інформацією про послуги, що є в готелі, про готельних заходах (конференціях, банкетах), про місце розташування готелю та його околицях. Супроводом гостей в номери, а також доставку багажу займаються коридорні. Під час супроводу їм рекомендується підтримувати з гостями розмову. При цьому особливо важливо дати інформацію щодо наявних в готелі послуг: наявності та режим роботи ресторану, кафе, бару, пральні, хімчистки, басейну, спортзалів і т.д. Після прибуття в номер коридорний повинен в деякій мірі допомогти гостю розміститися: пояснити (і одночасно перевірити справність), що і як працює (освітлення, радіо і ТБ-приймачі, кондиціонери, телефон і т.д.). Якщо у гостя не виникло додаткових питань, коридорний повинен чемно попрощатися (наприклад, сказати наступне: "Я бажаю Вам приємного перебування в нашому готелі") і покинути номер.  Безліч важливих послуг надають гостям консьєржі: 

придбання та доставка квитків в театри; 

замовлення столика в міських ресторанах; 

резервування місць в перукарню; 

замовлення і доставка авіа-, ж. - Д., автобусних квитків, довідки про роботу

міжнародного, міжміського і внутрішнього транспорту; 

інформація про місцеві визначні пам'ятки, роботі музеїв, виставок, магазинів;  допомогу в екстрених випадках (наприклад, виклик лікаря, юриста, нотаріуса);  виконання суто особистих доручень клієнтів (здійснення покупок, оформлення віз і т.д.). 

Служба експлуатації номерного фонду. Найважливішою функцією є підтримання необхідного рівня комфорту і санітарно-гігієнічного стану готельних номерів, а також громадських приміщень (холів, фойє, переходів, коридорів). За чисельністю зайнятого персоналу ця служба є найбільшою службою готелю. Як правило, тут працює до 50% всіх службовців готелю. 

Службу експлуатації номерів очолює менеджер, якому підпорядковані покоївки, чергові по поверху, супервайзери, стюарди та деякі інші категорії працівників. 

Основним обов'язком покоївок є прибирання номерів, незалежно від того, зайняті вони чи вільні. Прибирання номерів буває щоденна; після виїзду проживаючого; генеральна. Кожен день покоївка виконує поточну і проміжну прибирання номерів. Прибирання номерного фонду здійснюється в такій послідовності: спочатку роботи ведуться в заброньованих номерах, потім забираються номера, тільки що звільнилися від проживаючих гостей, в останню чергу виконується прибирання в зайнятих приміщеннях. Прибирання слід проводити у відсутності гостя. Якщо ж гість знаходиться в номері, необхідно перш отримати у нього дозвіл на прибирання. Процес поточного збирання складається з провітрювання приміщення, прибирання та миття посуду, прибирання ліжок, тумбочки, стіл, видалення пилу, прибирання санітарного вузла. В обов'язки покоївки також входить перевірка збереження обладнання номеру. 

Якщо номер складається з декількох кімнат, процес прибирання завжди починається у спальні, потім продовжується у вітальні та інших приміщеннях. Завершується робота прибиранням санітарного вузла. 

Щоденна проміжна прибирання в номерах проводиться у міру потреби та за наявності умов для прибирання. 

При прибиранні номера після виїзду гостя в додаткові функції покоївки входить: приймання номера, зміна постільної білизни та рушників, заміна інформації, наявної в номері. Генеральне

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]