Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Охарактеризуйте побутове обслуговування мешканців готелю як невід’ємну частину готельного сервісу.

Побутове обслуговування спрямоване на задоволення потреб гостей, що виникають під час їхнього проживання в готелі. Перелік цих послуг залежить від категорії готелю. Не у всіх готелях є можливість організовувати побутове обслуговування гостей і надавати їм повний перелік послуг. Але в готелі необхідно прагнути до того, щоб набір послуг цілком відповідав запитам гостей.  Підприємства, що надають послуги, повинні розміщуватися в доступному місці (найчастіше на першому поверсі). У вестибулі, на поверхах, у номерах повинна бути інформація про те, як і де одержати послуги, години роботи повинні бути зручними для гостей.  До складу послуг з побутового обслуговування входить наступне.  1. Термінове прання і хімчистка, ремонт і прасування особистих речей (у номері в папці з рекламою мають бути бланки замовлень на прання і чищення одягу. Там же мають бути й пам'ятки про те, як здати одяг у прання. Таку послугу можуть надати в готелі, де є пральня. У готелях більш низької категорії можна взяти праску напрокат. Гість сам прасує у номері або в спеціальній кімнаті, де є гладильна дошка.  2. Терміновий ремонт і чищення взуття. У багатьох готелях є майстерні з ремонту взуття. У холах висококласних готелів стоять апарати для чищення взуття. У номерах є щітки для чищення взуття й одягу.  3. Збереження речей і цінностей (камера схову і сейфи в номерах і в адміністратора).  4. Розвантаження, завантаження і доставка багажу в номер (оплачуються чайовими - у готелі організується черговість посильних, з метою отримання однакових чайових).  5. Прокат предметів культурно-побутового призначення (телевізори, посуд, спортивний інвентар тощо). 

6. Дрібний ремонт годинників, електробритв, радіо-, кіно-, фотоапаратури; фото послуги.  7. Послуги перукарського, манікюрного і масажного кабінетів. Ці послуги можуть надаватися й у номерах, але мають націнку.  8. Доставка харчування в номер. 

  1. Вкажіть основні послуги готелю.

Послуги, що надаються в готелях, поділяються на основні і додаткові. Вони можуть бути безкоштовними і платними. До основної послуги готелю відноситься проживання. 

Процес надання основних послуг у готельній діяльності можна поділити на кілька основних етапів.

> інформація про послуги;

^ резервування (бронювання) місць;

> реалізація послуг;

^ зустріч і проводи туристів;

^ обслуговування під час перебування.

Так, до основних послуг належать послуги готелю, що включаються до ціни номера (місця) і надаються споживачу згідно з укладеним договором. Це можуть бути послуги: надання номера (місця) для тимчасового проживання; видача та заміна постільної білизни; надання рушників та засобів особистої гігієни; харчування тощо.

  1. Назвіть додаткові платні послуги в готелі.

Перелік і якість надання платних додаткових послуг повинен відповідати вимогам присвоєної готелю категорії Для середніх і великих туркомплексів (тургостініц, повносервісних готелів та інших) з середнім і високим рівнем комфортабельності характерна наявність величезного переліку додаткових послуг: 1. послуги організацій громадського харчування (бар, ресторан, кафе, буфет, пивний бар); 2. магазини (сувенірний, продуктовий), торговельні автомати; 3. інфраструктура розваг (дискотека, казино, нічний клуб, зал ігрових автоматів, більярдна); 4. екскурсійне обслуговування, послуги гідів-перекладачів; 5. організація продажу квитків в театри, цирк, на концерти і т.д.; 6. транспортні послуги (бронювання квитків на всі види транспорту, замовлення автотранспорту за заявкою гостей, виклик таксі, прокат автомобілів); 7. купівля і доставка квітів; 8. продаж сувенірів, листівок та іншої друкованої продукції; 9. побутове обслуговування (ремонт та чищення взуття, ремонт і прасування одягу; послуги хімчистки та пральні; зберігання речей і цінностей; розвантаження, навантаження і доставка багажу в номер; прокат предметів культурно-побутового призначення - телевізори, посуд, спортивний інвентар тощо; ремонт годин, побутової техніки, радіоапаратури; послуги перукарні, манікюрного і масажного кабінетів та інші побутові послуги); 10. послуги салону краси; 11. сауна, лазня, басейни, тренажерний зал; 12. оренда залів переговорів, конференц-залу; 13. послуги бізнес-центру; 14. інші послуги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]