Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломная робота.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
694.78 Кб
Скачать

16. Алкоголь розчиняє холестеринові бляшки.

Алкоголь може розчиняти холестеринові бляшки, однак одночасно неминуче страждає печінка, мозок, статеві органи. Існують набагато більш безпечні способи очищати судини - це заняття спортом і правильне харчування. Варто також мати на увазі, що саме вживання алкоголю провокує багато хронічні хвороби, тому тільки відмова від алкоголю може істотно продовжити здорові роки.

17. Шкоду приносять тільки сурогати, а «якісний» алкоголь - нешкідливий.

Серед частини населення поширене помилкове уявлення про те, що саме алкогольні сурогати завдяки своїм токсичним домішках, вносять основний вклад в алкогольну смертність. При цьому забувається, що етанол сам по собі - токсична речовина, і що одномоментний прийом 400 г. навіть самого «якісного» спирту є смертельною дозою для більшості.

Токсикологічні дослідження показали, що основна частина споживаних в Україні самогону і фальсифікованої горілки не більш токсичні, ніж сама «якісна» горілка.

Більшу частину шкоди, яка отримує населення від усіх алкогольних виробів, воно отримує саме від етилового спирту, а не від різних шкідливих домішок, які входять до складу багатьох алкогольних виробів.

Як з'ясували фахівці, які вивчають отруєння алкоголем, лише 6% негативного впливу на здоров'я питущих викликано шкідливими домішками, наявними в фальсифікованій горілки. Решта 94% шкоди завдає сам по собі етиловий спирт, наявний, природно, в будь-якій, навіть самій "чистій" та "якісній" горілці. Таким чином, для зміни катастрофічної алкогольної ситуації на краще необхідна не тільки ліквідація підпільного виробництва алкоголю, а й значне скорочення виробництва легальних алкогольних виробів - горілки, пива, вина і т.д., аж до повного припинення їх виробництва. Ця інформація вибиває грунт з-під ніг тих, хто ратує за "витіснення" підпільної горілки легальною, тобто, за подальше розширення алкогольної індустрії.

18. Негативні наслідки вживання алкоголю спостерігаються тільки в людей, чи народів, генетично схильних до алкоголізму, а для решти алкоголь нешкідливий.

 Населення України не відрізняється від інших європейських популяцій по частотах алелей гена ADH1B, що відповідає за метаболізм алкоголю. Однак алкогольна ситуація дуже різна в різних європейських країнах, та й у кожній окремій країні в різні періоди історії алкогольна ситуація була різною. З цього випливає, що безглуздо шукати пояснення важких алкогольних проблем в сфері генетики, тому що існує багато європейських народів, що мають такі ж частоти генів, пов'язаних з метаболізмом алкоголю, що і в Україні, але не відчувають настільки важких проблем. Та й в Україні кілька десятиліть тому при тому ж генетичному фонді, алкогольна ситуація була принципово іншою. Вона залежала від конкретної алкогольної політики, що проводиться державою, а не характером генів, властивих тому чи іншому народові. ( Коротаєв, 2006).

19. Якщо прибрати алкоголь - люди перетравлються сурогатами.

Історія показує - в періоди різкого зниження продажу алкоголю, загальна смертність від отруєнь сурогатами не зростає. Це доводиться на матеріалах періоду 1914-1916 років в Росії, коли були введені жорсткі антиалкогольні обмеження (Мендельсон, 1916). Те ж сталося і під час антиалкогольної кампанії 1985-1987 років - після введення обмежувальних заходів, загальна смертність впала, що є природним наслідком зниження споживання алкоголю населенням. В період дії цього указу, отруєнь зі смертельним результатом було менше, ніж до і після (Нємцов, 2001).