Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломная робота.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
694.78 Кб
Скачать

29. Алкоголь розслабляє, знімає стрес.

        Алкоголь створює лише ілюзію зняття напруги. Насправді ж напруга в мозку й у всій нервовій системі зберігається, і коли пройде хміль, напруга виявляється ще більше, ніж до прийняття алкоголю. Стрес, як би на час «заганяється в кут». Потім стрес «виходить з тіні» і знову починає мучити людину. До цього ще додається ослаблення волі і розбитість.

30. Алкоголь веселить.

         Веселощі і сміх - це дуже важливі моменти в житті людини. Вони дають відпочинок мозку, відволікаючи думки від повсякденних турбот, також зміцнюють нервову систему, готують її до нової праці і турботи. Але сміх і веселощі корисні тільки в тих випадках, коли вони виникають у тверезої людини. У п'яного веселощів немає і бути не може в науковому і розумному розумінні цього стану. П'яні «веселощі» є ніщо інше, як порушення під наркозом. Це перша стадія збудження, яка спостерігається при дачі страждаючому інших наркотичних засобів (ефіру, хлороформу та ін), які за своєю дією тотожні алкоголю, і які так само, як алкоголь, відносяться до наркотиків. Ця стадія порушення нічого спільного з веселощами не має, і після неї немає ніякого відпочинку нервовій системі. Навпаки, замість відпочинку настає пригнічення з усіма наслідками (головний біль, апатія, розбитість, небажання працювати і т.д.), що ніколи не спостерігається при тверезих веселощах.

31. Алкоголь рятує бюджет.

        Збитки від наслідків вживання алкоголю в масштабі країни в кілька разів перевищують доходи від виробництва і продажу алкоголю, що надходять до бюджету у вигляді податків і акцизів. А, отже, фактично алкоголь руйнує і місцеві, і державні бюджети (див. Закони собріології).

32. Алкоголь на Кавказі сприяє довголіттю.

        Явище довгожительство на Кавказі зустрічається в декількох обмежених гірських районах, причому в основному це місця розселення мусульман, де вживання вина в минулому не віталося і не допускалося (Азербайджан, Дагестан). Найчастіше довгожительство зустрічається не в районах виноградарства та виноробства, а вище в горах, де виноград не росте, вино не роблять, основними заняттями там було отгонно-пасовищне вівчарство. В силу натурального типу господарства в недалекому минулому, в селянському середовищі споживали те, що самі виробляли, тому вино в гірських районах не було «продуктом першої необхідності», часом було просто недоступно, або не затребуване в силу впливу ісламу. У тих місцях, де в районах довгожительства обмежено зустрічалося вино, немає жодного доказу, що довгожительство досягається саме завдяки вину, скоріше навпаки - всупереч йому.

33. Пиво менш шкідливо, ніж горілка.

         Шкода здоров'ю приносять не вино, пиво або горілка, а що міститься в цих виробах етиловий спирт, який абсолютно однаковий у всіх алкогольних виробах. Має значення лише те, скільки етилового спирту потрапляє в організм, наприклад, за рік, а ось за допомогою якого саме вироба спирт потрапив в організм - принципового значення не має (див. «Закони собріології»). В силу своєї дешевизни, доступності, ореолу «нешкідливості» пиво, навіть більш соціально небезпечно, тому що сприяє залученню до алкоголю, насамперед, дітей і підлітків. Пиво точно так само як і горілка веде до розвитку алкоголізму (приклад - Німеччина, Данія, де поширений пивний алкоголізм). Крім того, надлишки води, що надходять з пивом в організм любителя цього виробу, з роками ведуть до захворювання серця, яке в народі іменується «пивне серце» або «бичаче серце». Ніяких переваг перед горілкою, в плані шкоди для окремої людини або суспільства, у пива не виявлено.