Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломная робота.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
694.78 Кб
Скачать

9. Під впливом алкоголю збільшується фізична працездатність, знімається втомленість.

Під впливом алкоголю інформаційна та технологічна складові трудової діяльності, координація рухів, точність і швидкість виконання трудових операцій знижуються.

Уже при невеликому збільшенні дози і дещо пізніше, через 30-60 хвилин працездатність помітно падає, і подальша робота може привести до серйозного виснаження. Цим частково пояснюється той твердо встановлений факт (наприклад, на великих масах людей під час походів), що працездатність, безсумнівно, зменшується. Те ж встановлено виміром м'язової роботи зі спеціальними приладами.

Під впливом алкоголю нормальне почуття втоми і важкості праці втрачається, і людина, позбувшись цих рятівних регуляторів нашого повсякденного життя, починає витрачати необачно свою м'язову силу, викликаючи цим глибоке, довго не відновлюване виснаження нормальної працездатності.

 Можна вважати доведеним, що прийом всього лише 60 грамів горілки знижує м'язову силу приблизно на 17 відсотків. Були проведені експерименти, при яких людям давалося трохи сухого виноградного вина, і пропонувалося виконати нескладні рахункові операції, машинописні роботи, заучування текстів напам'ять, затягання нитки в голку, і т.д., і висновок опинявся завжди однозначним - алкоголь навіть, в невеликих дозах , вів до уповільнення темпів роботи, збільшував число помилок і неточностей.

"Хто не курить і не п'є, той здоровеньким помре" - плоско жартують п'яниці та алкоголіки. Так, людина не вічна. Але кожна нормальна людина повинна прагнути прожити якомога довше і цікавіше, зберігаючи при цьому здоров'я (за принципом - не продовжити старість, а продовжити молодість). Алкозалежні люди живуть помітно менше тверезих, і фактична старість приходить до них набагато раніше.

10. Алкоголь сприяє спілкуванню, знімаючи скутість.

Алкоголь отримав широке розповсюдження як засіб, що знижує психологічні та соціальні перешкоди в спілкуванні. У стані алкогольного одурманення людина стає занадто відвертою і товариською, легковажною, позбавляється здатності точно оцінювати навколишнє, перестає помічати небезпеку. Надмірна жвавість і жестикуляція, хвастощі - наслідок зниження контролю над емоціями і поведінкою. Людина під дією алкоголю не соромиться вести себе непристойно, виражається нецензурно при жінках і дітях. Таким чином, алкоголь не сприяє спілкуванню, а робить це спілкування більш примітивним.

11. Алкоголь підвищує потенцію.

Під впливом алкоголю людина може відчути ілюзію сексуальної сили, проте, сама потенція, навпаки, знижується. Ще Шекспір ​​писав, що «алкоголь розпалює наші бажання і зменшує наші можливості». Алкоголь знижує біологічну складову - рівень статевих гормонів, а також руйнує соціальний, культурний, моральний і духовний компоненти, що входять в структуру потреб продовження роду.

        У чоловіків, після декількох років споживання алкоголю, нехай навіть при цьому «культурного» і «помірного», вплив алкоголю на статеву систему виявляється навіть при звичайному медогляді. Ще в минулому столітті помітили, що статеві органи таких чоловіків середнього віку стають такими, якими вони бувають у людей похилого віку. Особливо помітні зміни в гіршу сторону у тих, хто почав випивати у віці до 20 років. І це зрозуміло: незріла статева система більш чутлива. Обстеження 212 чоловіків середнього віку, які випивають помірно протягом не більше 10 років, показало, що з них 28 страждали імпотенцією. У 123 відзначені ті чи інші порушення статевої функції, які ускладнюють подружнє життя (В. Д. Казьмін. Коли народжується недоумкувата дитина / / Журнал Здоров'я. - 1988. - № 9.)