Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Держ іспит.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
215.55 Кб
Скачать

Загальні положення

Методичні рекомендації з підготовки до комплексного державного екзамену розроблені на базі положення „Про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах”, затвердженого Наказом Міністерства освіти України № 161 від 02.06.1993 р., рекомендацій „Про порядок створення, організації та роботи Державної екзаменаційної (кваліфікаційної) комісії у вищих навчальних закладах України”, затверджених Наказом Міністерства освіти України № 83-5/1259 від 29.12.1993 р.

Комплексний Державний екзамен проводиться на завершальному етапі навчання бакалавра, містить комплекс кваліфікаційних завдань, які дозволяють виявити рівень підготовки, ступінь оволодіння професійними знаннями та уміннями для виконання виробничих функцій, зазначених в освітньо-кваліфікаційній характеристиці.

Мета державного екзамену – оцінка рівня професійних знань та навичок випускників.

Завдання методичних рекомендацій - надати студентам допомогу у підготовці до комплексного державного екзамену освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр з права”.

Надані методичні рекомендації вміщують два блока завдань (теоретичний та практичний), які сформовані з дисциплін, вказаних в освітньо-професійній програмі підготовки бакалавра напряму 6.030402 „Правознавство” (теорія держави та права, конституційне право, адміністративне право, цивільне право, сімейне право, цивільний процес, кримінальне право та кримінальний процес, господарське право).

Кожний білет до комплексного державного іспиту складається з 3 теоретичних питань та 1 практичного завдання. Комплексний державний екзамен проводиться в усній формі. Відповіді оцінюються за бальною системою: 4 бали за теоретичні питання і 1 бал за практичне завдання.

Критерії оцінки складання державних екзаменів

При складанні державних екзаменів за відповіді на кожне теоретичне питання білету виставляється окрема оцінка.

Оцінка за складання державного екзамену виставляється як середнє арифметичне з двох складових теоретичної і одної - практичної частини.

Сукупність оцінок в цілому по теоретичній і практичній частині складає диференційну оцінку за державний екзамен.

"Відмінно" - виставляється, якщо при відповіді на основні питання екзаменаційного білету і вирішення практичного завдання, студент виявив всебічні, систематизовані, глибокі знання програмного матеріалу, уміння вільно виконувати завдання, передбачені програмою на рівні творчого використання.

"Добре" - виставляється, якщо при відповіді на питання екзаменаційного білету і вирішення практичного завдання, студент виявив повне знання програмного матеріалу, успішне виконання завдань і засвоєння основної літератури, передбаченої програмою на рівні аналогічного відтворення.

"Задовільно" - виставляється, якщо при відповіді на основні питання екзаменаційного білету і вирішення практичного завдання, студент виявив знання основного програмного матеріалу в обсязі, що необхідний для подальшого навчання і роботи, здатність упоратися з виконанням завдань, передбачених програмою на рівні репродуктивного відтворення.

"Незадовільно" - виставляється, якщо при відповіді на основні питання екзаменаційного білету і вирішення практичного завдання, студент виявив серйозні пробіли в знаннях основного матеріалу, допустив принципові помилки при виконанні завдання на рівні нижче репродуктивного відтворення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]