Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Держ іспит.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
215.55 Кб
Скачать

Кримінальне право

Задача 1.

Водій вантажівки Самсон побачив дівчину та парубка, що йшли по дорозі. Дівчину він упізнав. Це була Антонова, яка жила у сусідньому селищі, а парубок, що йшов поруч з нею, був йому незнайомий. Не знав його й Петренко, що сидів поруч із Самсоновим у кабіні. “Приїхав до нашого району і відразу залицятися до дівчат !” – вигукнув Самсонов і, розвернувши машину, спрямував її на молодих людей. Від заподіяних травм незнайомий, яким виявився Повадін, помер, а Антоновій було завдано тяжке тілесне ушкодження.

Вирішіть питання про відповідальність Самсонова

Задача 2.

Матвієнко, яка було вагітною, заздалегідь вирішила позбутися дитини. Після пологів, що відбулися у неї вдома, Матвієнко кинула дитину в цеберко з водою, а потім сховала тіло у лісосмузі. Експертиза встановила, що дитина не захлинулася, а народилася мертвою.

Вирішіть питання про відповідальність Матвієнко.

Задача 3.

Рішенням народного суду калькулятор їдальні Єфимова була поновлена на роботі як звільнена з грубим порушенням законодавства про працю. Коли Єфимова з’явилась у їдальні , щоб приступити до виконання своїх обов’язків, завідуючий їдальнею Пічкуров до роботи її не допустив, а на пропозицію судового виконавця негайно відновити Єфімову на роботі відповів відмовою.

Вирішіть питання про відповідальність Пічкурова.

Задача 4.

Галін, раніше засуджений за крадіжку майна, прийшов у гуртожиток заводу до своєї знайомої Битко. Однак останній в кімнаті не було. Вважаючи, що вона вийшла до подруги, Галін почав шукати її в інших кімнатах. Відчинивши двері однієї з кімнат і зайшовши до неї, він нікого там не знайшов і , вже виходячи, помітив на шафі норкову шапку вартістю 250 грн., яку і вирішив украсти. Взявши шапку, Галін пішов з гуртожитку.

Вирішіть питання про відповідальність Галіна.

Чи має значення для кваліфікації вчиненого момент виникнення у винного наміру вчинити крадіжку?

Задача 5.

Нікітін, Клугман і Кульмін на безлюдній вулиці підстерегли Соломатіну і Кострову, що поверталися з театру. Нікітін пішов назустріч дівчатам і , порівнявшись з ними, сказав Соломатіній : “Віддай сумочку!”. Та відмовилася. “Дайте ніж, я її приріжу”, - сказав Нікітін співучасникам, які підійшли. Після цього Клугман вихопив сумочку і злочинці втекли, однак незабаром були затримані міліцейським патрулем. Як виявилося ніякого ножа в них не було.

Вирішіть питання про відповідальність Нікітін, Клунмана і Кульміна.

Задача 6.

Супрун, повертаючись додому з роботи в стані сп’яніння, побачив , що двоє знайомих Костюк та Віщун і його кума Нараєва грають біля ї двору в карти і п’ють пиво. На запитання, чи пригостять вони його пивом, Нараєва відповіла, що з нього досить випитого і сказала, щоб він йшов спати. Супрун брутально вилаявся, а потім з хуліганських спонукань перевернув стіл, за яким вони сиділи, наніс удар ногою в живіт потерпілому Костіну і розірвав на ньому сорочку. Коли Нараєва взяла Супруна за руку і стала благати припитини бійку, він вирвався і сильно штовхнув її. При падінні потерпіла вдарилася головою об камінець і зазнала тяжкого тілесного ушкодження.

Вирішіть питання про відповідальність Супруна.

Задача 7.

Семенов, перебуваючи у кінотеатрі в стані алкогольного сп’яніння, під час демонстрації кінофільму вигукував нецензурні слова, ображав громадян, що сиділи в залі, а Захарову, який зробив йому зауваження, наніс побої і заподіяв легкі тілесні ушкодження. Прокуратура району за клопотанням колективу автобази про взяття на поруки Семенова справу припинила, передавши його на виховання громадськості автобази. Через два місяці в тому ж клубі Семенов затіяв сварку, висловлювався нецензурними словами, накинувся на Воропаєва і наніс йому складним ножем два поранення в руку.

Вирішіть питання про відповідальність Семенова.

Задача 8.

Педунов і Борін викрали вночі автомобіль ГАЗ – 2410 “Волга”, який знаходився на подвір’ї приватного будинку. Покатавшись на ньому, вони виїхали за межі міста, забрали з автомобіля магнітолу, ключі й інші речі, а його спалили.

Вирішіть питання про відповідальність Перунова і Боріна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]