Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломная робота.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
694.78 Кб
Скачать

12. Алкоголь збільшує творчі здібності, стимулюючи фантазію.

Алкоголь губить саму можливість творчості. Порушуються складні психічні процеси - асоціації, які страждають у подвійному відношенні: по-перше, їх утворення сповільнено і ослаблено і, по-друге, істотно змінюється їх якість: замість внутрішніх асоціацій часто виявляються асоціації зовнішні, нерідко стереотипні, засновані на співзвуччі, на випадковій зовнішній схожості предметів. Для творчості потрібна інтеграція всіх психічних функцій, а суттю алкогольного одурманення є їх роз'єднання.

Навіть при разовому прийомі алкоголю згідно з соціологічними дослідженнями вища нервова діяльність сильно знижується на строк від 8 до 20 днів. Якщо ж отруєння алкоголем відбувається систематично, мислення стає шаблонним, втрачаючи свіжості та оригінальності. У питущих руйнується імпульс до праці, вони стають нездатними не лише до творчої роботи, а взагалі до систематичної роботи і поступово зовсім перестають працювати. Остаточно притупляються здібності до творчого мислення, синтезу, і в подальшому ці вищі властивості людського мозку зникають зовсім. Відбувається деградація особистості.

13. Алкоголь захищає від радіації.

 Вчені досліджували цю проблему і встановили, що алкоголь, накладаючись на радіаційне ураження, підсилює його. Це співвідноситься з тим, що алкоголь підвищує проникність всіх захисних бар'єрів. «Алкоголь не може служити ні профілактичним, ні лікувальним протирадіаційним засобом» (Радіаційне ураження головного мозку. - М.: Вища школа, 1991. С.195). Зменшення радіаційного фону в місцях скупчення радіонуклідів - щитовидній залозі, легенях, спинному і кістковому мозку - відбувається за рахунок перерозподілу радіонуклідів по всьому кров'яному руслу. Глибокі дослідження, що проводилися за допомогою мічених атомів, доводять, що радіація з організму не виводиться, а розподіляється по раніше не зараженим органам. «Пам'ятка населенню з радіаційної безпеки» (с. 11) говорить: «Особливо звертаємо вашу увагу, що численними дослідженнями встановлено: прийом алкоголю не чинить профілактичної дії при опроміненні організму людини, а навпаки посилює розвиток променевого ураження».

Досягнення основної мети - прискорення виведення з організму радіонуклідів зовсім не вимагає залучення для цього спиртних виробів. (Гродзинський, 1991). В такому випадку, рекомендують лікарі-радіологи, потрібно пити зелений чай, який, дійсно, виводить з організму радіонукліди.

14. Алкоголь спеціально виробляється організмом, значить він нешкідливий і навіть корисний.

Етиловий спирт дійсно в мізерних кількостях виробляється організмом, тому що є ланкою в освіті енергії. Ці дози ніяк не відчуваються, не впливають на нейромедіаторні процеси, що лежать в основі психотропних ефектів алкоголю і тому не викликають одурманення. (А.М. Карпов). У процесі подальших реакцій цей алкоголь повністю знищується і виводиться з організму. Існує баланс між виробленими організмом невеликими дозами алкоголю і речовинами, що знищують його. Будь-яке зовнішнє додавання алкоголю (ковток пива, вина і т.д.) грубо порушує цей баланс і призводить до негативних наслідків.

Бактеріальне забруднення крові та іншого біологічного матеріалу - один з факторів в новоутворенні етилового спирту (Балякіна, 1962). Крім алкоголю у нас виробляються й інші отрути, наприклад синильна кислота. Але нікому ж не прийде в голову пити синильну кислоту. Таке ж ставлення має бути і до алкоголю.