Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kонституц. право.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.58 Mб
Скачать

Тема 29. Сучасний етап конституційних перетворень в Україні

Завдання до теми:

ПР:

1. Назвіть причини появи нових конституцій. Якими факторами була зумовлена необхідність прийняття нової Конституції України 1996 р. Чи існують у даний час об'єктивні причини для прийняття нової Конституції? Наведіть і проаналізуйте думки, висловлені в науковій літературі і в пресі з цієї проблеми.

ЕО:

1. Використовуючи експозицію спеціалізованої аудиторії публічного права, подати аналіз стадій правотворчого провадження з підготовки проекту нової Конституції України.

ТЗ:

1. Сучасний етап конституційних перетворень в Україні має такі завдання: формування конституційної свідомості;________

2. Стадії політичної реформи в Україні та їх юридична регламентація: декларація про політичну реформу, перехід до нової політичної системи - Звернення Президента України до Українського народу у зв'язку з 11 річницею незалежності України (24 серпня 2002 року) і Звернення Президента України до народних депутатів у зв'язку з початком 2-ої сесії IV скликання Верховної Ради України (3 вересня 2002 року);_________________

7. Індивідуальні завдання Індивідуальна робота

Метою індивідуальної роботи (дала – ІР) є перевірка у студентів навиків роботи з першоджерелами, вміння орієнтуватися в законодавстві України, самостійно робити висновки з проблематики, яка була висвітлена в ІР.

Змістом індивідуальної роботи є завершена теоретична або практична робота у межах навчальної програми курсу на основі знань, умінь, навичок які студенти отримали під час занять і охоплюють декілька тем або весь курс.

Види індивідуальної роботи:

  • доповіді;

  • участь в роботі студентського наукового семінару (проблемної групи) з конституційного права, в студентських кон­ференціях, конкурсах, олімпіадах та інших форм роботи;

  • презентації за допомогою програми Power Point;

  • складання термінологічних словників;

  • складання бібліографії з тем, запропонованих у програмі навчальної дисципліни.

Вибір студентом видів індивідуальної роботиздійсню­ється за власними інтересами та попереднім узгодженням з ви­кладачем.Завдання для індивідуальної роботи студент отримує на початку навчального року.Організацію, контроль та оцінку якості виконання інди­відуальної роботи студентів здійснює викладач.

Індивідуальна робота подається студентом викладачу для оцінювання у паперовому вигляді не пізніше ніж за два ти­жня до заліку, екзамену. Можливий захист роботи шляхом короткої усної презентації на практичному занятті.

1. Доповідь

Доповідь – це письмовий виклад розгорнутої усної форми виступу, що відповідає тексту тез. Доповіді не публікуються, а повідомляються учасникам наукового зібрання з метою залучення до дискусій і обговорення викладеного матеріалу. Структурними компонентами побудови доповіді є:

  • вступ, у якому визначено актуальність запропонованої проблеми;

  • основна частина, в якій стисло розкривається провідна ідея, її теоретичне та практичне обґрунтування та авторське бачення проблеми;

  • висновки та рекомендації щодо подальшого вирішення проблеми;

  • список використаної літератури.

Вимоги до джерел

Використання нормативно-правових актів з урахуванням змін і доповнень; публікацій періодичної преси та електронних видань – за 5 останніх років; загальна кількість джерел – не менше 8.

Доповідь готується у письмовій формі обсягом 5-6 сторінок і розрахована на 5-10 хвилин виступу.

Вимоги до доповідей

Доповіді повинні бути надруковані у текстовому редакторі Microsoft Word. Шрифт Times New Roman, кегель – 14, міжрядковий інтервал – 1.5, поля з усіх боків – 20 мм. Нумерацію здійснювати по правому краю. В тексті повинні міститися посилання на використану літературу, які мають бути оформленні відповідно до правил бібліографічного опису.

Назву доповіді друкувати великими жирними літерами симетрично до тексту. Праворуч, через два інтервали під назвою доповіді – прізвище та ініціали автора.

Тези доповідей за рішенням кафедри можуть бути опубліковані у збірниках наукових праць студентів НУ «ОЮА».

Тематика доповідей розміщена в планах семінарських занять. На одне семінарське заняття, слід готувати не більше 2-х доповідей. Теми реєструються у старости групи. Захист здійснюється на тому семінарському заняття, якому відповідає тема доповіді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]