Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kонституц. право.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.58 Mб
Скачать

Варіант 22

План:

  1. Склад і порядок формування Конституційного Суду України. Статус судді Конституційного Суду України. Структура та організація діяльності Конституційного Суду України.

  2. Принципи організації і діяльності органів державної влади в Україні. Демократизація організації і діяльності державного апарату.

ПР:

    1. Президент України за поданням Кабінету Міністрів України звільнив Павленка з посади Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Підставою цьому - суттєве погіршення економічних показників Дніпропетровської області. Президент України також до узгодження відповідної кандидатури з Кабінетом Міністрів України, іншим своїм Указом на вакантну посаду призначив тимча­сово виконуючого обов'язки громадянина України Смирнова. Оста­ній до цього перебував на посаді Заступника Голови Секретаріату Президента України. Як Ви вважаєте, чи була дотримана процедура призначення Смирнова на посаду Голови Дніпропетровської ОДА виходячи з вище наведених фактів та обставин?

Варіант 23

План:

  1. Автономна Республіка Крим – територіальна автономія у складі України.

  2. Система місцевого самоврядування. Територіальна громада – первинний суб'єкт місцевого самоврядування. Конституційно-правовий статус органів місцевого самоврядування.

ПР:

    1. Сто п'ятдесят трьома народними депутатами України від опо­зиційних депутатських фракцій на шостий місяць роботи Кабінету Міністрів України після чергових парламентських виборів було ініційовано розгляд у Верховній Раді України питання про відповідальність Уряду з мотивів незадовільних макроекономічних показників його діяльності. Прем'єр-міністр України у відповідь на це оприлюд­нив заяву, що парламент не має жодних юридичних підстав пору­шувати дане питання, оскільки Верховна Рада України навіть не затвердила Програму діяльності Кабінету Міністрів України, яка була подана на розгляд депутатів ще чотири місяці тому. Наскільки юридично вірним є ініціювання розгляду питання у парламенті про відповідальність Кабінету Міністрів України за умо­ви шестимісячного терміну його роботи та відсутності затвердженої Верховною Радою України Програми діяльності Уряду?

Варіант 24

План:

  1. Поняття і правова природа актів Конституційного Суду України. Види, порядок прийняття та виконання актів Конституційного Суду України. Правові позиції Конституційного Суду України: поняття й значення.

  2. Правовий характер держави. Зміст і практична реалізація принципу поділу влади в Україні.

ПР:

  1. Прем'єр-міністр України звернувся з поданням до Президента України про звільнення Лугового з посади Міністра внутрішніх справ, яке було аргументовано неодноразовим порушенням посадовцем урядової дисципліни. Президент України підтримав внесене подання Прем'єр-міністра України та звільнив Лугового із займаної ним посади. Останній не погодився зі своїм звільненням, оскільки при цьому не було дотримано норм Кодексу України про працю, та звернувся з відповідним позовом до суду. Як Ви вважаєте, яке рішення повинен прийняти суд, виходячи з вище наведених фактів та обставин?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]