Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мм.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
149.35 Кб
Скачать

3. Структура міжнародного маркетингу.??? (в конспекті)

4 р + позиціонування

Теорія (концепція) 4P (Marketing mix) - маркетингова теорія, заснована на чотирьох основних «координатах» маркетингового планування:

product - товар або послуга, асортимент, якість, властивості товару, дизайн і ергономіка;

price - ціна, націнки, знижки;

promotion - просування, реклама, піар, стимулювання збуту;

place - місця розташування торгової точки, канали розподілу, персонал продавця.

Позиціонування — розробка і створення іміджу товару таким чином, щоб він посів у свідомості покупця гідне місце, яке відрізняє його від товарів-конкурентів. В середині обраного цільового сегмента товар потрібно позиціо¬нувати. Позиціонування визначає характер сприйняття товару, фірми споживачами визначеного сегмента.

4. Фактори впливу на ділові операції в міжнародному бізнесі.

Загальні фактори:географічні,історичні,політичні,економічні, культурні.

Конкурентні фактори зовнішнього середовища: швидкість змін параметрів продукції; оптимальний розмір виробництва; к-ть споживачів; обсяги закупівель; однорідність покупців; співвідношення місцевих і міжнародних конкурентів;витрати на транспортування

Також важливими є такі фактори:

Соціальні фактори характеризують різний рівень розвитку людських ресурсів у тій чи іншій країні.

Етичні фактори характеризують відмінності в трудовій етиці працівників різних країн , ставлення в організації до жінок , соціальних груп і меншин , що робить істотний вплив на норми поведінки і взаємовідносини між співробітниками компанії.

Юридичні фактори відображають специфіку правових систем і, насамперед , законів про зайнятість і методах ведення бізнесу. Діяльність компаній в рамках міжнародної кооперації в значній мірі визначається законодавством тих країн , де вони працюють.

До політичних факторів відносять ступінь стабільності державної влади , наявність національних рухів , режим правління і т. д.

Економічні фактори визначають темпи економічного розвитку країни , доходи на душу населення , темпи інфляції , купівельну спроможність , вартість місцевої робочої сили , що відбивається на оплаті праці працівників і на мотивації персоналу в цілому .

Національні фактори відображають національну культуру країни і знаходять втілення у мові , релігії , історії , звичаях, традиціях , загальноприйнятих нормах поведінки , правила ведення бізнесу. Національні культурні цінності багато в чому визначають поведінку працівників і надають найбільш сильний вплив на організаційну культуру.

5. Передумови розвитку міжнародного маркетингу.

Основними передумовами виникнення міжнародного маркетингу є:  - незалежність у міжнародному співтоваристві;  - міжнародне і державне законодавство;  - перевищення попиту над пропозицією, насиченість ринку товарами та послугами;  - наявність національних валютних систем; - розвинена ринкова інфраструктура; - зростання життєвого рівня населення, ряду структур і відповідно до зростання попиту на продукти харчування;  - прагнення організацій до розширення зовнішніх ринків збуту і зростання прибутку;  - розвиток кооперативного виробництва та надання послуг.  В розвитку міжнародного маркетингу виділяють три основних етапи: 1-ий. Традиційний маркетинг. Він являє собою звичайний продаж товарів за кордон, коли експортер несе відповідальність тільки до моменту доставки товару. Подальша доля проданого товару його, як правило, не цікавить.

2-й. Експортний маркетинг. Тут експортер займається систематичним вивченням цільового іноземного ринку і пристосовує своє виробництво до вимог даного ринку, що постійно міняються.

3-й. Міжнародний маркетинг. В умовах використання міжнародного маркетингу експортер глибоко вивчає ринок, використовуючи для цього широке коло маркетингових інструментів. При цьому міжнародний маркетинг поширюється не тільки на чисто торгові операції, але й на інші види і форми ЗЕД

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]