Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_з_Практики.doc
Скачиваний:
115
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
481.28 Кб
Скачать

5.1 Організація праці та управління на підприємстві

Досягнення цілей підприємства передбачає спільну роботу групи працівників. Кожна організація потребує координації взаємодії та встановлення певного внутрішнього порядку. Цей процес реалізується у формі організаційної структури.

Організаційна структура визначає співвідношення (взаємопідпорядкованість) між функціями, виконуваними працівниками підприємства шляхом поділу праці, створення спеціалізованих підрозділів, запровадження певної ієрархії посад та внутрішньоорганізаційної процедури і є невід'ємним елементом ефективної робота підприємств туристичної індустрії, оскільки забезпечує їхню внутрішню стабільність та є запорукою певного порядку у використанні ресурсів.

Організаційна структура підприємства потрібна для ефективного використання функцій працівників, визначення їх підзвітності, забезпечення належних зусиль збоку персоналу. Штатний колектив складає 3 особи, лінійної структури (директор, бухгалтер та менеджер).

Керівництво МПП «Аполон тревел» розробило посадові інструкції, в яких зазначаються обов'язки і права персоналу. Окремо складаються положення про правила поведінки працівників. Наприклад, персонал не має права в присутності відвідувачів вести особисті розмови, приймати їжу або напої; персонал повинен зводити до мінімуму очікування відвідувачів, обслуговування відвідувачів має бути першочерговим по відношенню до інших службових обов'язків. Ефективність туристської діяльності в сучасних умовах жорсткої конкуренції на ринку туристичних послуг у вирішальній мірі залежить від системи менеджменту та професіоналізму персоналу туристської фірми, що обумовлено складністю структури і механізму взаємодії менеджера та клієнта.

Ефективне управління підприємством - 90% його успішності. Саме ефективне управління дозволить фірмі з такою невеликою кількістю робочих домогтися успіху, великих продажів і завоювання бажаної частки ринку.

Цілі і завдання управління МПП «АПОЛОН ТРЕВЕЛ»:

  • Інформувати усіх працівників про їх конкретні обов'язки, що забезпечить якісне їх виконання;

  • Структуроване управління, окремо для кожного відділу дозволить фірмі швидше домогтися своїх цілей;

  • Якісне управління зробить досягнення цілей менш ресурсно і енерговитратним;

  • Забезпечення зацікавленості кожного працівника у досягненні цілей всього підприємства також прискорить цей процес;

  • Контроль над якістю виконуваних робіт забезпечить підприємству стабілізацію фінансових результатів;

  • Внутрішнє спілкування співробітників з питань роботи фірми, їх згуртованість у роботі, зміцнюють роботу всього підприємства, паралельно забезпечуючи інтерес до роботи серед персоналу;

  • Якісне управління полягає також у заохоченні співробітників, що неодмінно призводить до їх якісної роботи;

  • Хороша організація управління неодмінно буде оцінена партнерами та клієнтами фірми, що дозволить зарекомендувати підприємство «АПОЛОН ТРЕВЕЛ» як успішне підприємство на туристичному ринку.

Структура управління функціонує ефективно, якщо:

- вона прискорює процес досягнення цілей;

- вона прагне до запровадження нових технологій, а виробничий

процес стає творчим; при цьому службовці поінформовані щодо прав і обов'язків, а також про рівень відповідальності щодо прийняття рішень;

- рівні координації чіткі й діють ефективно;

- формальні й неформальні структури діють в одному напрямі;

- службовці працюють лише в межах даної структури.

На МПП «Аполон тревел» управлінською ланкою виступає директор, в

обов’язках якої зосереджено всі управлінські рішення, фінансова, маркетингова діяльність підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]