Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_з_Практики.doc
Скачиваний:
115
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
481.28 Кб
Скачать

6.3 Трудова дисципліна, дисциплінарна та матеріальна відповідальність

На МПП «Аполон тревел» за протипорушення та невиконання трудових обов’язків існує дисциплінарна та матеріальна відповідальність.

Відповідальність згідно з трудовим правом — окремий вид юридичної відповідальності, яка полягає у передбаченому нормами трудового права обов'язку працівника відповідати за вчинене трудове правопорушення і нести відповідальність.

Підставою дисциплінарної відповідальності є трудове правопорушення — протиправне діяння, яке полягає у невиконанні або неналежному виконанні працівником трудових обов'язків.

Вирізняють два види трудового правопорушення — дисциплінарний проступок і трудове майнове правопорушення.

Загальним для цих правопорушень є невиконання працівником саме трудових обов'язків. Особливості кожного із зазначених видів правопорушення зумовлюють застосування у трудовому праві двох видів відповідальності — дисциплінарної і матеріальної.

Законодавством закріплено такі види дисциплінарної відповідаль­ності державних службовців: 1) у порядку, встановленому законами України; 2) у порядку, встановленому Кодексом законів про працю (далі — КЗпП); 3) відповідно до правил внутрішнього трудового роз­порядку для робітників і службовців; 4) на підставі дисциплінарних статутів та спеціальних положень, чинних у низці галузей управлін­ня і деяких сферах державної діяльності.

Основний вид матеріальної відповідальності працівника - обмежена матеріальна відповідальність, яка полягає в обов'язку працівника, з вини якого було заподіяно шкоду, відшкодувати власнику (уповноваженому ним органу) пряму дійсну шкоду, але не більше його середнього місячного заробітку [2].

Висноки та пропозиції

Отже, я розглянула всі завдання звіту, і можна зробити висновок про те, що НА МПП «Аполон тревел» необхідно вдосконалити свою діяльність у деяких областях. Наприклад, необхідно посилити маркетинг на підприємстві, покращити імідж підприємства серед інших туристичних фірм, налагоджувати взаємовідносини з партнерами.

Якщо говорити про нашу державу вцілому, необхідно проводити заходи щодо створення позитивного іміджу країни і просуванню України як привабливого для іноземних туристів туристського регіону.

Також турфірма повинна постійно підвищувати якість послуг, що може здійснюватися за такими напрямами:

- Залучення фахівців в області маркетингу;

- Навчання та підвищення кваліфікації працівників;

- Мотивація праці співробітників;

- Поліпшення організації роботи персоналу.

Інше важке рішення, яке МПП «Магіст-Тур» повинне прийняти, це вибір відповідних посередників для співпраці в туризмі, які пов'язують споживачів туристичних товарів і послуг з виробниками цих послуг (авіакомпанії, фірми з оренди автотранспорту, готелі і т.д.) Розвиток співпраці може бути забезпечено шляхом укладення договорів з партнерами (на більш комфортабельний транспорт, ресторани, культурно-масові розваги тощо); маркетингових досліджень ринку (вивчення кон'юнктури ринку, конкурентів, пошукових партнерів і т.д.).

При виборі того чи іншого каналу розповсюдження товарів і послуг необхідно провести аналіз продукту; характеристику і визначення розміру ринку; аналіз каналів розподілу за обсягом продажів, витрат і з прибутку; визначення сприяння, яке можна очікувати від даного каналу при продажу товарів і послуг.

При реалізації поставлених цілей турфірмі необхідно внести зміни до корпоративної стратегії фірми. Для цього може бути запропоновано наступне:

- Розробити більш цікаві і захоплюючі тури, орієнтовані індивідуальний і сімейний відпочинок, при цьому намагатися не повторювати своїх конкурентів і шукати дедалі нові для споживача програми, досконально вивчивши їх інтереси;

- Продовжувати реалізацію групових турів;

- Надавати тільки якісні послуги для кожного споживача протягом всього туру;

- Ретельно налагодити технологію роботи з агентствами;

Визнання схвалення суспільства дуже важливо для діяльності будь-якої туристичної фірми. Саме туризм більше, ніж будь-які інші сфери бізнесу заснований на людських відносинах, де всі громадські інтереси повинні бути враховані. Такий факт, як якісне обслуговування однієї суспільної групи і зневага інший, є результатом поганої, непродуманою програми зв'язків з громадськістю. І навпаки, організовані всередині фірми зв'язку з суспільством грунтуються на повазі до людей. Фірма повинна дбати про своїх працівників, і вони повинні бути впевнені в цілості свого робочого місця. Працівники в галузі туризму представляють свою фірму в очах суспільства, тому вони повинні бути навчені ввічливому і шанобливого поведінки по відношенню до клієнтів і постійної готовності їм допомогти. Ставлення їх до роботи може або підтримати, або зруйнувати всі зусилля, що вживаються у створенні сприятливого іміджу туристичної фірми в очах суспільства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]